… pozele sunt facute prin curte, mie mi-au placut si am zis ca poate vor bucura si ochii altora :)))) Share This:
Latest Posts
Paste cu pui si legume
Paste, pui, legume, nu suna rau, merg nemaipomenit pentru o amiaza rapida si usoara. Ingrediente: – 2 bucati piept de pui – 1 morcov – 1 dovlecel – paste fundite – mac – ulei – sare , piper Morcovul se taie cubulete si se fierbe 15-20 minute impreuna cu pieptul de pui, in apa putin […]
Tort din clatite cu budinca
Reteta e dintr-o revista Practic in bucatarie, de prin 2005, si am descoperit-o intr-o zi cand rasfoiam prin colectia mea, in cautare de ceva dulce. Pt clatite si umplutura e nevoie de: – 500 ml apa minerala – 300 g faina – un vf l-ta bicarbonat, stins cu zeama de lamaie – 2 plicuri […]
Ciolan cu salata de cartofi – Meniu ca la OktoberFest :)
Acestei retete i-am pus gand rau 🙂 de ceva vreme si tot am amanat, tot am amanat dar a sosit si ziua sa o pun in aplicare. Reteta e de pe site-ul meu favorit, culinar.ro si principalul “vinovat” e Peter, toata lumea il stie, nu are nevoie de absolut nicio prezentare. […]
Pulpe de pui la ceaun
In primul rand trebuie sa spun ca am folosit 2 pulpe intregi de la un pui de casa, si precum spunea regretatul Radu Anton Roman, desi carnea de la un pui de casa nu e asa frageda ca cea a unui pui din comert, plin de hormoni si concentrate, are un gust deosebit, nici nu […]
Ciorba taraneasca de vacuta
M-a lovit o viroza usoara de toamna, de n-am iesit din casa vreo 3 zile si nici mare chef de gatit nu am avut, dar am facut totusi o ciorbita de vacuta, pentru ca voiam sa mananc ceva fierbinte, cu legume si muuult leustean, pentru ca ador aroma lui. Am mancat la Bran o […]
A little party …
crackers cu crema de branza, decorati cu jambon Padurea Neagra, masline, ridichi, marar crackers cu icre de crap si lime castraveti cu crema de branza cu sunca si rosii cherry rosii de gradina, taiate cubulete, amestecate cu busuioc, sare marina, ulei de masline, servite pe bruschete coapte in cuptor, stropite cu ulei de masline, aromate […]
Bran – Festivalul Branzei si al Pastramei 2009
Pe 26-27 sept a avut loc la Bran Festivalul Branzei si Pastramei, am fost si noi pe acolo si am petrecut un weekend minunat cu aer curat, peisaje minunate, mancare buna . Festivalul s-a tinut pe Platoul Reginei, sub poalele castelului Bran, care vegheaza de atatea secole aceste tinuturi atat de pitoresti. E minunat ca […]
Salsa de mango si castraveti
O reteta indiana, buna buna, si pt cei mari, si pt cei mici 🙂 Eu am mancat-o asa goala, da’ merge bine cu pui si lipie langa. Ingrediente : – 2 mango – 6 castraveti mici sau 2 mari – 1 ceapa rosie mica – zeama de lamaie sau lime – sare, piper, zahar – […]
Cotlet de porc cu sos de piper verde
Sa incepem cu sosul de piper, care e nemaipomenit, reteta am gasit-o pe blogul lui Kay. Avem nevoie de : – o lingura boabe de piper verde – o ceapa mica – 30 g unt – 3 linguri faina alba – 400 ml supa ( nu e neaparat sa o folosim pe toata) – 2 […]