Deci… cum e omul … toata vara au fost rosii cherry in gradina, si nu am binevoit sa le usuc, la soare sau in cuptor. Am gasit in numarul GoodFood de luna asta o reteta pt rosii uscate, si am pus-o in aplicare, dar am folosit rosii normale, cam 1,200 kg.
Am taiat rosiile, le-am pus intr-o tava cu hartie de copt, le-am presarat cu ierburi de Provence, sare si am stropit cu ulei de masline. Le-am bagat la cuptor cam 4 ore, la 140 grade. Mama, ce miros imprastiau prin casa … la un moment dat am scos o rosioara si am mancat-o, ca nu mai rezistam 🙂
Cand au fost gata, le-am pus intr-un borcan, in care pusesem pe fund niste boabe de piper negru. Am incalzit niste ulei de masline, si am turnat peste rosii. Atat! Abia astept sa le folosesc, sunt super aromate.

[…] Am facut un pesto rosu, o variatiune a renumitului Pesto Genovese, doar ca acesta are in plus rosii uscate, si pastrate in ulei de floarea-soarelui sau masline. Prima data, punem […]