“Pizza” cu fructe

Share This:

“Copii, fac pizza!”…. “Iu-huuuuu” ….”… cu fructe!” “Ceeeee?”

Am facut iar ceva dulce, fara zahar si faina. Normal ca nu-i pizza, dar are blat, “sos” si diverse ingrediente deasupra, deci seamana asa putin cu o pizza, din avion. Daca si sotul meu, care este chocoholic, a mancat si i-a placut, e ceva! 🙂

Ingrediente :

pentru blat: 15o g caju fara sare

150 g curmale

o lingura cacao

o lingura unt de cocos, topit si racit

pentru sos : 2 cutii mici iaurt grecesc

3 lingurite miere

coaja rasa de la 2 portocale

pentru topping : mandarine, kiwi, strugurei


First things first, spalam bine portocalele si le dam pe razatoare.

2 portocale, da? Una nu e de ajuns. 🙂

Punem iaurturile intr-un bol si adaugam coaja de porto, mierea, amestecam bine si punem la rece.

Pentru blat, rasnim caju-ul pana se marunteste. Cam asa.

Adaugam apoi curmalele, cacaoa si untul de cocos, vrum vrum vrum pana se maruntesc toate si capata consistenta.

Punem aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de copt, il presam cu degetele bine.

Lasam blatul la rece 30 de minute. Apoi il scoatem pe o farfurie. Eu am folosit o tava cu peretii detasabili. Am indepartat inelul, am pus o farfurie peste blat, am intors tava, si am ajuns astfel cu partea cu foaia de copt in sus. Am indepartat foarte usor foaia, am pus sosul de iaurt deasupra si am ornat cu fructe. 

Blatul e bun rau, are un hint ciocolatos de la cacao, dulceata de la curmale si e crocant de la caju. Sosuletul acrisor, aromat, racoros. Era fain sa am afine si capsuni, data viitoare poate. Ca sigur mai fac. 🙂

O feliuta pentru voi!

 

"Pizza" cu fructe
Author: 
Recipe type: Desert sanatos cu fructe
 
Desert cu fructe, iaurt si blat din caju si curmale
Ingredients
  • test
Instructions
  1. test

Print Friendly, PDF & Email

2 comentarii

  1. Felicitări pentru un desert gustos și sănătos. Ar fi foarte frumos sa mănânce toti copiii asa deserturi,la scoala sau la grădiniță. Îți sugerez sa faci livrări la domiciliu, voi fi prima care se înscrie pe lista ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe: