Reteta o am de pe culinar, postata de Grasuta.
Ingrediente :
– 2 banane coapte
– 1/2 cana de zahar
– 1/2 cana de ulei
– 2 oua intregi
– 2 cani faina alba
– o lingurita bicarbonat
– 1/2 lingurita de sare
– 1/2 lingurita praf de copt
– 2 pliculete de zahar vanilat
– scortisoara
– fructe uscate si stafide
Se paseaza bananele cu furculita, se adauga ouale, zaharul, uleiul, si se mixeaza bine. Apoi adaugam faina, bicarbonatul, praful de copt, sare si mixam din nou, la viteza mica. Punem fructele uscate (visine, cirese)si stafidele si amestecam usor, cu o spatula. Compozitia este groasa.
Punem in forma de copt tapetata cu faina ( eu am folosit o forma de silicon care nu trebuie unsa) si introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aprox o ora. Dupa cateva minute, in casa incepe sa miroasa extraordinar, a scortisoara si Craciun. Foarte buna “banana bread”, Raissa a fost foarte incantata, cred ca o sa o repet cat de curand.
Ce bine arata ! Dar paleste in fata celor doi ochisori albastri !
[…] … de pe blogul lui Mazi, and guess what… it’s even better decat prima versiune. BB 2.0 are mai putine ingrediente, si nu stiu, poate ca untul din compozitie, si crusta de zahar […]