Marti tinem postul Sf.Anton, protectorul copiilor si al tinerilor, asa ca fara carne … Am gasit reteta aceasta in Ioana Secretele Bucatariei, mi-a placut combinatia de culori cat si cea a ingredientelor, si m-am apucat de treaba.
Piure-ul de cartofi stie toata lumea sa-l faca, cred … eu l-am facut cu smantana lichida in loc de lapte si a iesit foarte fin. Ouale se fierb 6-7 minute.
Pt sosul de mustar cu legume avem nevoie de :
– 1 dovlecel
– 1 rosie
– 1 ardei
– 1 ceapa frantuzeasca
– o l-ta supa – chiar au fost tari cu treaba asta :)))))
– 50 ml smantana lichida
– 125 ml apa sau lapte
– o l-ta miere
– 3 l-te mustar
– 1 LG unt
Ceapa se toaca marunt, dovlecelul se curata de seminte apoi se taie cubulete, la fel si rosia, si ardeiul.

Se serveste dupa cum se vede in poza alaturata ! š Pofta!
Da' unde's degetutele Raisei?? Evident pentru a confirma calitatea indubitabila a produsului… Si, by the way, ce frunze "e" alea puse deasupra, adica peste ?? Bai-bai si chip in taci…
frunzele alea "e" din tufa de busuioc de la tine š !