Doctor in dezvoltarea infantila si in relatiile umane

        Intr-o zi, o femeie numită Anne, îşi lua carnetul de şofer. Când au întrebat-o care era profesia ei, ea avu un dubiu. Nu ştia cum să se considere. Funcţionarul insistă :” Ceea ce v-am întrebat este dacă aveţi un serviciu” . ” Sigur că da, am un serviciu” , exclamă Anne, “sunt mamă”. “Noi nu considerăm ăsta un serviciu. O să consemnez casnică” , spuse funcţionarul cu răceală.       
        O prietenă a ei, Marta auzi cele întâmplate şi căzu pe gânduri câtva timp. Intr-o zi, se află în aceiaşi situaţie. Persoana care o interoga era o funcţionară de profesie, sigură şi eficientă. Formularul părea enorm şi interminabil. Prima întrebare era : “Care este ocupaţia dvs ?” Marta se gândi puţin şi fără să ştie cum, răspunse : “Sunt doctor în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane”.Funcţionara făcu o pauză şi Marta trebui să repete cu pauze, emfatic, apăsând cuvintele mai semnificative. După ce a notat totul, tânara vru să verifice. “Pot să vă intreb, ce înseamnă că faceţi, mai exact ?” Fără pic de nelinişte în glas, cu mult calm, Marta explică: “Desfăşor un program pe termen lung, înăuntru şi în afara casei”. Gândindu-se la familia ei, ea continuă:” sunt răspunzătoare de o echipă şi am primit deja patru proiecte. Muncesc în regim de dedicare exclusivă. Marea exigenţă este de 14 ore pe zi, uneori chiar până la 24 ore”. Pe măsură ce îşi descria responsabilităţile, Marta observă creşterea tonului de respect în vocea funcţionarei.   
       Când se întoarse acasă, Marta fu primită de echipa sa: o fetiţă de 13 ani, alta de 7 şi alta de 3. Suind spre dormitoarele casei, ea auzi pe cel mai nou proiect al ei: un bebe de 6 luni, probând o nouă tonalitate a vocii. Fericită, Marta luă pe bebe în braţe şi gândi la gloria maternităţii, cu multitudinea de responsabilităţi şi orele interminabile de dedicaţie. ”Mama unde-mi sunt pantofii? Mama, mă ajuţi să-mi fac o fundă? Mama, bebe nu încetează din plâns. Mama, mă aştepţi la sfârşitul orelor? Mama, vii mâine să mă vezi dansând? Mama, mergi la cumpărături? Mama…”       
     Stând în pat, Marta se gândi:”Sunt Doctor în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane, dar bunicile ce or fi?” Si apoi a descoperit un titlu pentru ele: ”Doctorite superioare în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane” . Străbunicile: “Doctorite executive superioare”. Mătuşile: “Doctorite-asistente”. Si toate femeile, mamele, soţiile, prietenele şi colegele: “Doctorite în arta de a face viaţa mai bună.”     :))))))))))))
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *