In primul rand trebuie sa spun ca am folosit 2 pulpe intregi de la un pui de casa, si precum spunea regretatul Radu Anton Roman, desi carnea de la un pui de casa nu e asa frageda ca cea a unui pui din comert, plin de hormoni si concentrate, are un gust deosebit, nici nu se poate compara cu cel din magazine. In al doilea rand, trebuie sa spun ca am folosit un ceaun “vechi, antic, de demult” pe care-l am de la mama, care il are de la bunica, care il are de la strabunica … si cred ca atat. E uratel ceaunul, dar eu tin tare mult la el. Daca Raissa o sa fie cuminte, probabil il va primi ca zestre :)))) .
Procedura e tare simpla : pulpele le-am condimentat cu sare, piper, boia. Am pus in ceaun ulei de floarea soarelui + ulei de porumb, l-am incins bine-bine, apoi am pus pulpele, si am lasat sa se faca la foc mic, pana s-au rumenit frumos. Stiu ca nu e sanatoasa baia de ulei, da’ la cat de des prepar asa, nu cred ca are ceva :D.
Am facut langa orez : am topit unt, am prajit putin orezul, pana s-au umflat boabele, apoi am pus apa
( 3apa:1orez)si am lasat la foc mic pana a scazut apa de tot, apoi am stins focul si am pus parmezan si patrunjel. Am mai oparit si cateva buchetele de broccoli … si cam atat :).
astea nu sunt pulpe la ceaun , mai fraiereeeee…Pulpele la ceaun se prepara cu ulei putin si inabusite cu apa plus ingredientele necesare mai ales usturoi! NU MAI DENATURA RETETELE TRADITIONALE!!!!!!!!!!!!!!!!! CE reteta dai tu sunt doar pulpe de pui prajite in ulei mult, in ceaun!!!! LOAZA!
ANONIM FRUSTRAT, poate te semnezi si tu, sa stiu cu cine am (ne)onoarea. Nu tolerez un asemenea limbaj pe blogul MEU. Sunt absolut deschisa la idei si sugestii, tonul face muzica, si daca ai avea cei 7 ani de acasa, probabil ai stii cum sa te exprimi.Da' chiar imi provoaca mila/sila needucatii ca tine… Te invit sa imi ingori blogul denaturat …
Si tot pt "anonim" : dupa ce citesti Bunele maniere, ia citeste si cartea lui Radu Anton Roman si vezi cum facea dansul puiul la ceaun, si dupa aia, mai vb.
LOÁZĂ s. v. derbedeu, lăstar, lepădătură, lichea, mladă, mlădiță, netrebnic, pușlama, scârnăvie, secătură, smicea, viță de vie, vlăstar. – la ce te-ai referit cand mi-ai zis asa? 😀
Mai Silvia sa stii ca are dreptate "Anonimu' " in ceea ce priveste modul de preparare a puiului la ceaun: varianta lui e cea corecta. De restul ce sa zic… e cam suparat.
Mai Nicu, eu am facut pulpele dupa reteta lui Radu Anton Roman… si cu asta am zis tot …
Cred ca puiul la ceaun este o mancare la care (ca la mai toate, de altfel) putem sa imbinam traditionalul cu modernul. Se face, e drept, usor inabusit in apa, dar operatiunea nu mai este necesara pentru puii din comert (nu mai avem de ce sa-i fragezim). Dar nu-i nimic, atat Pastorel, cu a sa faimoasa reteta de cozonac (50 de oua la 1 kg de faina), cat si Brilliant Savarin au fost aspru criticati la vremea lor pentru ca au indraznit (Vade retro, Satana!) sa adauge si un pic de imaginatie si curaj la condimentele obisnuite. Cat despre grobieni, e plina lumea, de ce n-am avea si noi falitii nostri?