Dovlecei la gratar, cu pesto de rucola, rosii & feta

     

          Cum a venit vremea buna, cum am chiulit de pe site… Nu-i bai, ma revansez cu un sir de retete super rapide, ca presupun ca asta isi doreste tot omul acum, cand soarele-i sus pe cer, pomii sunt in floare si albinele incep sa zumzaie. Pietele incep sa arate minunat, spanac, salata, capsuni, leurda, de toate pentru toti, deci da, e de bine, si in cazul in care nu va loveste astenia, bucurati-va de primavara! 

          Revenind la dovleceii astia foarte fragezi aka zucchini, eu ii iubesc tare, dar sunt singura din familie care simte asta. Sotul nici sa nu-i vada, iar copiii au mancat zucchini doar cand le diversificam alimentatia si ei habar nu aveau ce mancau. Am reusit o singura data sa-i pacalesc si sa le servesc dovlecei pane, spunandu-le ca sunt vinete pane. Mici fiind, au crezut. Intre timp, nu mai consuma nici vinete…  Asa ca nu cumpar des dovlecei, ca sa nu imi gatesc doar mie separat. Dar de cum i-am ochit pe verzisorii astia, si avand in minte o reteta de max 10 minute, ai mei au fost. Sunt buni si asa cruzi, cu sare, sau cel putin, pentru mine. Asa pe scurt, am taiat dovleceii pe jumatate, pe lung, i-am uns cu ulei de masline si i-am fript pe grill 5 minute. I-am uns apoi cu pesto de leurda, am pus rosii si feta  sfaramata si gata masa mea. De fapt, si pe lung, tot asa suna reteta. :))))

         

              Sa va zic despre pesto-ul de rucola. E bun tare :-). Varianta mea contine : rucola, parmezan, nuci, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Acum, fiecare pune dupa gust. Eu am pus cam 2 maini sanatoase de rucola, 4 linguri de parmezan ras, 3 catei de usturoi, zeama de la 1/2 lamaie si 100 ml ulei de masline. Putina sare, ca parmezanul e sarat oricum. Vrum, vrum, in blender. E bun acest pesto si pe paste, asa simplu, fara nimic altceva. Sau pe o salata. Prefer acest pesto celui clasic, cu busuioc si seminte de pin. Amareala rucolei e foarte pe gustul meu. 

              Asta a fost “reteta”, daca pot sa-i zic asa 🙂 ! Deja in titlu se pot citi toate ingredientele, ha ha. 

              

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *