Ce buna ar fi fost aceasta salata de Anul Nou! Cu siguranta o sa o trec in meniul de anul acesta. Se pare ca aduce noroc!:)
In special in sudul Statelor Unite, fasolea cu ochi negru (black eyed peas) este considerata ca aducatoare de noroc, daca este consumata de Anul Nou. Aceasta credinta se pare ca provine din timpul Razboiului Civil. Pe atunci, black eyed peas(care sunt boabe de fasole, nu de mazare) erau doar hrana pentru animale. Cand armata unionista a pus mana pe proviziile armatei confederate au confiscat tot, mai putin sacii cu black eyed peas si carnea sarata de porc. Ramasi doar cu aceste rezerve, cei din sud au trecut peste iarna consumand doar fasole si carne, considerand de atunci ca black eyed peas le-a purtat noroc. Caviarul texan, denumit asa ca o comparatie glumeata cu vestitele icre, este o salata cu fasole si alte cruditati, crocanta si aromata, care poate fi facuta din timp, luata la un picnic, servita alaturi de carne sau cu tortilla. De regula, se pune coriandru, care personal, imi place tare pentru ca aduce o aroma deosebita si unica unui preparat. Dar…unii oameni nu pot accepta coriandrul, pentru ca ii percep gustul ca fiind de sapun sau spuma de baie. It’s all about the genes. Asa ca nu e vina nimanui. Inclusiv baiatul meu simte ca are un gust ciudat, probabil poseda si el o variatie genetica care il face sa perceapa diferit aroma frunzelor de coriandru. Sapunul si coriandrul contin aldehide similare, de unde asemanarea lor la gust. Da’ mie imi place tare, mai ales in guacamole si in curry, nu-l percep ciudat, si special.
Ingrediente:
- o conserva black eyed peas (Auchan)
- o conserva fasole rosie (pentru ca fasole neagra nu am gasit)
- o conserva porumb dulce
- o ceapa rosie mare
- 3 rosii Roma
- 2 ardei rosii
- 1 ardei verde
- 1 castravete mic
- 3 LG ulei
- 3 LG otet alb
- putin zahar
- sare
- frunze de coriandru
Conservele se scurg bine de zeama, se lasa in strecuratori 1o minute.
Uleiul, otetul, sarea si zaharul se emulsioneaza.
Taiem restul ingredientelor marunt. Rosiile, fara seminte. Se pun toate intr-un bol, se amesteca cu blandete, apoi se adauga ingredientele dressingului. Se lasa la rece 2-3 ore.
Cand am servit, am adaugat si frunzele de coriandru taiate marunt. Eu am servit cu tortilla si ton, ai mei cu piept de pui la gratar. Dar se poate manca fara nimic alaturi, este extrem de buna, satioasa. Sper ca o sa o incercati si voi!
- -o conserva back eyed peas
- - o conserva fasole rosie(sau neagra)
- - o conserva porumb dulce
- - o ceapa rosie mare
- - 3 rosii Roma
- - 2 ardei rosii
- - 1 ardei verde
- - 1 castravete mic
- - 3 linguri ulei
- - 3 linguri otet alb
- - putin zahar
- - sare
- - frunze de coriandru
- Conservele se scurg bine de zeama, se lasa in strecuratori 1o minute.
- Uleiul, otetul, sarea si zaharul se emulsioneaza.
- Ingredientele se taie marunt- rosiilor li se scot semintele.
- Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca cu blandete, apoi se adauga dressingul.
- Se lasa la rece 2-3 ore.