Inspiratie Poppy Planet 🙂 Multumesc!
Am folosit:
– cartofi fierti in coaja
– buchetele de broccoli oparite 5 minute in apa clocotita
– cascaval
– bacon
– sos bechamel (unt, faina, lapte, condimente)
Sosul e clasic, se topeste untul, se adauga faina, amestecand in continuu sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam laptele, cate putin, amestecand mereu,condimentam, si fierbem 5 min. Eu am ras si putina nucsoara.
Am taiat baconul fasiute si l-am prajit in tigaia incinsa, fara ulei, apoi l-am scos pe hartie absorbanta.
Am uns un vas cu ulei, am asezat rondele de cartofi
buchetele de broccoli
bacon
am turnat sos bechamel – nu era rau daca faceam mai mult sos, dar din pacate mai aveam aprox. 400 ml lapte in casa
si deasupra am adaugat cascaval ras
si am introdus la cuptor, la 180 grade, 25 de minute
spre final, am pus pe grill, 5 minute
Am acompaniat gratin-ul cu o salatica rapida din rosii, castraveti, ceapa verde si un dressing din ulei de masline si otet de nuci
Close-up 🙂
si ansamblu
veri gud fud 😀