Salutare! Nu-i prea greu sa dibuiti cum am pregatit aceasta amiaza, asa-i? Branza halloumi e facuta pe gratar, ardeii au fost copti si apoi umpluti cu cous cous (care si el continea cubulete de ardei copti) si o salata de rosii cherry, mai multe soiuri. In cous cous am pus putina menta, si in salata de rosii, putin busuioc, ambele ierburi proaspat culese din gradina. Putina aroma face mult, sa stiti. 🙂 O amiaza yummi. 🙂
Tare bune sunt mini legumele astea ( ma rog, rosiile sunt fructe, n-are rost sa ne contrazicem). Ardeii sunt foarte crocanti si rosiile dulci si aromate. Am mai folosit si 2 ardei grasunei.
Ardeii, atat cei mici cat si cei mari, i-am taiat in 2, i-am curatat de seminte si i-am copt 20 de minute la 190 grade. Pretentiosii pot curata ardei de coaja. Pe noi nu ne deranjeaza.
Cous cous ul pe care l-am folosit este din acela care se hidrateaza cu apa. Procedeul e simplu, cu acelasi pahar se masoara atat apa cat si cantitatea de cous cous. Apa se pune la fiert, cu sare si o lingura de ulei. Cand clocoteste, se toarna intr-un vas peste cous cous, se acopera si se lasa 5 minute. Dupa 5 minute, cand tot lichidul a fost absorbit, se adauga un cub de unt si se amesteca cu o furculita. Am adaugat si cateca frunzulite de menta si ardeii copti, cei mici, taiati cu cubulete.
Salata de rosii am facut-o cu rosii cherry, ceapa violet, busuioc si ulei de masline & zeama de lamaie.
Branza halloumi am fript-o pe gratar 2-3 minute pe fiecare parte. Tare-mi place cum scartaie in dinti! 🙂
Acum cand scriu imi dau seama ca mergea bine si un sos de iaurt cu usturoi, sau un tzatziki… hmm….
Asamblarea a fost cat se poate de fireasca, ardeii mari au fost umpluti cu cous cous, o felie de branza deasupra si salata langa. Bineinteles ca mai era branza, dar doar feliile acestea au fost fotografiate. 🙂
Reteta si ingredientele le gasiti mai jos.
- o bucata branza halloumi (125 g)
- 2 ardei California
- 3 mini ardei
- un pahar cous cous, ulei de masline, sare, un cub de unt, zeama de lamaie
- 300 g rosii cherry, o ceapa violet
- busuioc, menta
- Rosiile cherry se taie felii, se adauga ceapa rosie de asemenea feliata, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si busuioc, Se lasa la rece pana se va consuma
- Taiem ardeii pe jumatate, ii curatam de pielite si seminte si ii coacem 20 de minute la 190 grade.
- Preparam cous cous ul dupa instructiuni.
- Ardeii mici ii taiem cubulete si ii adaugam peste cous cous. Mai adaugam menta tocata, ulei de masline, zeama de lamaie.
- Branza se pune pe gratarul incins 2-3 minute pe fiecare parte.
- Ardeii mari se umplu cu cous cous.
- Servim ardeii cu branza deasupra si salata alaturi.
- Pofta buna!