Supa minestrone

        O supa numa’ buna pentru vremea asta, sa ne incalzim cand ajungem acasa inghetati si obositi. Reteta standard nu exista, exista o gramada de variatiuni ale celebrei supe minestrone. Putem jongla atat cu ingredientele, cat si cu densitatea ei. Cum fiecare stie ce are acasa, eu stiu ca ai mei cei mici se sperie de supele foarte dense, iar unele variante de minestrone sunt asa dense ca aduc a tocanite. 🙂 Mi-am comandat o data la restaurant si abia daca avea zeama, nici chiar asa nu imi place.

Eu am folosit asa :

  • 5 morcovi micuti
  • 350 g cartofi ( 5 cartofi micuti)
  • o jumatate de telina mica
  • o ceapa
  • o cana pulpa de rosii
  • o cana fasole rosie, fiarta
  • o mana de mazare
  • 80-100 g paste, cochilii, macaroane mici, sau chiar spaghete rupte in bucati mici
  • sare, piper, busuioc;

Taiem morcovii, telina si ceapa cubulete si le calim in ulei pana se inmoaie. Adaugam apoi cana de pulpa de rosii si apa, sau supa de legume. Eu am  adaugat cam 2 litri. Cand supa a inceput sa fiarba, am adaugat cartofii si mazarea. Pastele le-am fiert separat, si le-am adaugat in supa deodata cu fasolea rosie, in momentul cand cartofii erau fierti. Am potrivit la gust, cu sare si piper, am stins focul si am adaugat busuioc. Si gata supa! A avut succes la copii, asta e cel mai important aspect! :))))

  Se serveste cu parmezan deasupra.

Toodles!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *