Cum nu sunt o fire egoista, este musai sa impartasesc cu voi o tehnica foarte simpla care permite si bucatilor de carne macra, fara grasime, sa devina moi. Se preteaza aceasta tehnica la orice tip de carne, pui, porc, vita. Cum? Simplu. Preparam o saramura, adaugand dupa preferinta si alte condimente si lasam carnea in saramura de la o ora la patru ore, depinde de timpul pe care il avem. Eu am pregatit saramura din 4 pahare de apa si 4 linguri de sare, si am adaugat boabe de piper, cimbru si coaja de lamaie. Asta a fost cantitatea de saramura pentru 4 bucati de snitele de porc. Daca gatim un pui, desigur, cantitatea de sare si apa creste proportional. Un pahar de apa l-am pus intr-o craticioara pe foc si am adaugat toata sarea, am amestecat pana s-a topit. Restul de 3 pahare de apa foarte rece le-am pus intr-un vas yena si am adaugat si saramura. Am adaugat si restul condimentelor si carnea si le-am lasat la rece 3 ore. Cu 30 de minute inainte de a introduce la cuptor, am scos vasul de la frigider si l-am lasat la temperatura camerei. Asta-i toata smecheria! Si merita, in special pentru carnea care ajunge pe gratar sau in cuptor. Carnea se scoate din saramura si se condimenteaza cu piper.
Am feliat jumatate de kg de cartofi cu coaja subtire cu mandolina, si o ceapa alba. Cartofii feliati i-am amestecat cu 2 linguri de ulei, sare si boia. Am pregatit un vas de ceramica pentru cuptor, am pus putin ulei, apoi un strat de cartofi, carnea, din nou un strat de cartofi, rondele de ceapa si mozarella. Am turnat o canita de apa, am acoperit si folie si am pus la cuptor aprox 1 0ra.
La cuptor situatia se prezenta cam asa, dupa ce am luat folia si am lasat la bronzat preparatul :
Si era asa un miros placut si imbietor prin casa… De cum au intrat ai mei in casa, am si auzit :”Mamiiiiiiii, ce miroase asa bine?”.:)
Am servit cu salata verde cu un dressing simplu de otet si ulei de masline, si legume trase la tigaie.
Toodles! 🙂