Ciolan cu salata de cartofi – Meniu ca la OktoberFest :)






 
       Acestei retete i-am pus gand rau 🙂 de ceva vreme si tot am amanat, tot am amanat dar a sosit si ziua sa o pun in aplicare. Reteta e de pe site-ul meu favorit, culinar.ro si principalul “vinovat” e Peter, toata lumea il stie, nu are nevoie de absolut nicio prezentare.
  So, ingredientele :
– un ciolan de porc(rasol de porc)neafumat
– amestec de sare, piper, usturoi, chimen
– bere
Am fiert ciolanul cam o jumatate de ora, am aruncat apa, am crestat soriciul in cruce, apoi am frecat cu amestecul de sare, piper, usturoi si chimen. Am pus ciolanul direct pe gratarul cuptorului, si am asezat dedesupt o tava cu hartie de copt, sa se scurga grasimea. Primele 30 de minute cuptorul a fost setat pe 220 grade, apoi pe 180, cam 2 ore. In timpul cat a stat la cuptor, ba turnam bere, ba grasime din tava. Nu are rost sa zic cum a aratat bietul cuptoras la final :)))) da’ s-a meritat. 

 Intre timp, m-am apucat de salata.
 Am avut nevoie de (pt 2 pers):
– 5 cartofi rosii, fierti cu o seara inainte
– castraveti murati
– o ceapa rosie.
  Am taiat cubulete castraveciorii si ceapa, si cartofii feliute, am pus totul intr-un vas.

 Am pregatit un sos din 3 linguri maioneza, 2 linguri iaurt si o lingura mustar.

 
 
 
   Am pus sosul peste restul ingredientelor, am amestecat, potrivit de sare si piper, am tras o folie si am bagat la rece, sa se patrunda aromele.
  A trecut timpul, carnea arata intr-un mare fel deja, asa ca am scos-o pe un platou si am admirat-o 😀 
 
 
Si am servit alaturi de salata, si de un pahar cu bere, desigur  :

 Si o poza cu toata gasca 🙂

 
 
 
  Noua ne-a placut tare 🙂 
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *