Eu nu mananc ardei umpluti, pentru ca nu pot sa mananc carne tocata. Dar ardeii la cuptor imi plac, mai ales cu sosul de rosii, mmm, f buni.
Asa ca, am facut un pilaf cu urzici. Am folosit orez integral, care fierbe in oala cu presiune in 25 de minute, dupa ce in prealabil a stat in apa 12 ore. Kukta nu am, ca sunt predispusa la accidente casnice. Si orezul am uitat sa il las in apa de cu seara, asa ca a stat doar o ora in apa. Asadar, am calit o ceapa mica in ulei de masline, am adaugat orezul, cam 2 pumni, am unduit nitel, apoi am stins cu un pahar de vin alb home-made, si cand a scazut vinul, am inceput sa torn cate un polonic de supa fierbinte. Mai ieseam in curte, mai intram, verificam cratita, mai turnam cate un polonic… tot asa pana m-am plictisit, si orezul tot nefiert era. Eram presata si de timp… in sfarsit, cand domnul orez a binevoit sa fiarba pe jumate, am adaugat un pumnut de urzici oparite si tocate. La um moment dat, s-a terminat supa, asa ca am infierbantat apa si am continuat cu apa. Cred ca a durat aproximativ 1 ora jumate toata distractia. Mda, sa fie invatare de minte.
A doua zi, am ales 4 ardei grasi frumosi, le-am taiat capacel, i-am curatat de nervuri si i-am umplut cu pilaful cu urzici. Deasupra am pus o felie de rosie.
Pt sos, am calit o ceapa, am adaugat o lingura de faina, am turnat in sus cu 600 ml bulion, am adaugat sare cu telina, putin zahar, sare si piper si am lasat sa se ingroase.
Intr-un vas yena am pus ardeii, am adaugat sosul, astfel incat sa ii acopere, si am bagat la cuptor, la 22o grade, cam 4o minute. Au fost foarte buni!
Reteta aceasta imi apartine 🙂 nu am mai intalnit asa ceva, ma refer la umplutura. Poate inspir si eu pe cineva:)