Dorada la cuptor, cu cartofi noi si rozmarin

Trebuie sa marturisesc, e prima oara cand gatesc peste intreg. Si asta pentru ca sotiorul meu nu suporta la vedere pestii intregi. Dar azi e zi de post pentru el, drept pentru care a primit cartofi noi, fierti, apoi trasi in ulei, si presarati cu sare si marar.
Am luat o dorada regala de aprox. 5oo grame, am verificat ochii, sa fie limpezi, semn ca e proaspat. Mai invat si eu cate ceva de la domnul Horia, de la Cireasa de pe tort!:) Acasa mi-am dat seama ca dorada mea nu fu curatata in interior, moment in care m-am panicat tare, ca eu sunt tare sensibila la asemenea operatiuni. Pana la urma m-am descurcat, dar a fost traumatizant.:)
Am spalat pestele, l-am sarat in exterior si interior, si l-am lasat sa se aseze 3o de minute. Apoi, i-am introdus o ramurica de rozmarin in burta, si l-am stropit cu ulei si cu zeama de lime. L-am pus in tava cu putin ulei, pe langa pestisor am pus cartofi noi, pe care i-am clocotit 5 minute. I-am sarat, stropit cu ulei, pus rozmarin, si la cuptor cu dansii. Au stat cam 3o de min acoperiti, apoi am descoperit si am lasat inca 10 minute pe grill.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *