Melcisori cu scortisoara II

Regret tare ca in orasul nostru nu exista franciza Cinnabon, cred ca nu sunt singura, dar intr-un fel, poate e mai bine asa :). Melcisorii astia pacatos de dulci si plini de calorii nu sunt prietenii siluetei, unul singur putand sa ajunga pana la 880 de calorii. Da, da, ati citit bine! Daca totusi va ia pofta, puteti sa va faceti acasa, la fel de buni, ii faceti mai mici, mai dati unul la mama, unul la soacra, unul la vecina, o sa fiti mai guilt free va garantez. 🙂

Aici http://silvia-unaalta.ro/2011/03/10/melcisori-cu-scortisoara-cinnamon-rolls/ e prima mea varianta de melcisori cu scortisoara. Diferenta este ca la prima incercare am avut de furca cu aluatul, s-a lucrat foarte greu cu el. Plus ca glazura a fost cu crema de branza, iar de data aceasta am folosit o glazura de zahar pudra si lapte.

Ingrediente:

  • 2oo ml lapte caldut
  • 80 ml apa calduta
  • 120 g unt moale, cubulete
  • un ou
  • 5 LG zahar
  • 1 l-ta sare
  • 480 g faina 000
  •  240 g faina de paine
  • o LG drojdie uscata

Eu am pus ingredientele in ordinea de mai sus in masina de facut paine, pe optiunea Aluat, care dureaza 1h30 min. Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia in apa calduta + o lingura zahar, pana face spuma. Dizolvati restul zaharului in laptele cald. Amestecati cele 2 tipuri de faina, faceti o gropita, adaugati oul batut si restul ingredientelor, framantati un aluat elastic si lasati-l la crescut 1 ora, acoperit, in loc caldut. Foarte foarte multumita sunt de felul in care s-a comportat aluatul, nu am mai adaugat absolut nimic in cuva in timp ce masina framanta. A crescut pana a atins geamul de sticla al masinii. Nelipicios, elastic, perfect.

Dupa ce a trecut ora de dospit, am scos aluatul din cuva masinii si l-am impartit in 2. Am intins cu facaletul aprox la dimensiunile 35×20 cm.

Ingrediente umplutura:

  • 200 g zahar brun
  • 2 LG scortisoara
  • 6 LG unt topit

Am uns bucata de aluat cu unt topit apoi am presarat din abundenta amestecul de zahar cu scortisoara, apoi am rulat. Daca rulam de la capatul cel mic, melcisorii ar fi avut straturi mai multe si ar fi fost mai “grasuti”. Eu am rulat tocmai invers, si melcisorii au iesit mai mici. V-am explicat, din ratiuni de portii mai mici si cu mai putine calorii. 😀 Am taiat melcisorii cu ata de bucatarie, e mult mai ok decat cu cutitul, care si deformeaza cand aplicam presiune. Am trecut firul de ata pe sub rulou, am unit capetele atei si am taiat, separand bucata de restul ruloului.

Am procedat la fel si cu cealalta bucata de aluat. Am asezat melcisorii intr-o tava cu hartie de copt si i-am pus la cuptor 20 de minute, la 200 grade. Cuptorul preincalzit, desigur. Au fost gata cand erau frumos rumeniti deasupra.

Ingrediente glazura:

  •  200 g zahar pudra
  • 10 linguri lapte
  • 2 LG unt topit

Se amesteca ingredientele de mai sus. Lingurile de lapte le-am adaugat asa : prima data 5 linguri si apoi restul, treptat, pana cand mi-a placut consistenta glazurii. Cum am scos melcisorii din cuptor, i-am si uns cu glazura.

Pozele mele nu fac cinste acestor melcisori! Asa ca o sa ma credeti pe cuvant cand va zic ca sunt mega buni. Si costul unei tavi intregi home made e cat AL UNUI SINGUR Classic Cinnabon. Merita, nu, mica osteneala?

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

  1. Nu știam ca știi sa faci Cinnabon! Sunt identici cu cei din Londra, cred ca și gustul e foarte bun. Sa nu menționăm caloriile, mai bine sa ne bucuram de aroma lor:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *