Melcisori cu scortisoara – Cinnamon Rolls

     Nici nu va inchipuiti ce buni sunt melcisorii astia, glazura ii face chiar irezistibili:) la calorii nici nu ma gandesc, cred ca sunt o gramada… Reteta o am de pe micuta casa, un blog foarte dragut, cu multe retete de peste ocean, numai bunatati.
    Am pus ochii de mult pe reteta asta, si pentru ca n-aveam nimic dulce in casa…si pentru ca dovlecelul meu cel mic era pe taramul viselor 🙂

  am zis ca trebuie sa le prestez. Imi mai lipsea un Kitchen Aid sa imi framante aluatul, dar cum nu posed, si nici nu intrevad asa ceva in curand, am lucrat aluatul la masina de paine, si am fost multumita de rezultat.
   Ingrediente :

·   2.5 pliculete (12.5 gr) drojdie uscata activa
·         240 ml. lapte cald
·         95 gr. zahar
·         80 gr. unt moale
·         1 lingurita rasa sare
·         2 oua
·         400-450 gr faina (000 sau 650)
Umplutura:
·         200 gr. zahar brun
·         2 ½ linguri rase scortisoara
·         80 gr. unt moale        
Glazura:
·         90 gr. unt
·         195 gr. zahar pudra
·         90 gr. crema branza (Philladelphia)
·         ½ lingurita extras de vanilie

       ·         un praf de sare
———————————————————————————————————————————-
1. Am incalzit putin laptele pe aragaz, cat sa fie caldut, l-am varsat in cuva masinii de paine, am adaugat drojdia, am amestecat.
2. Am adaugat ouale batute, untul moale, zaharul, un praf de sare si faina(450 g).
3. Am pornit mdp pe functia aluat, si vazand ca aluatul e inca lipicios si moale am mai adaugat, in timp ce masina framanta, cam 5 linguri rase de faina, pana cand consistenta aluatului a fost ok, nu se lipea, si isi revenea la forma initiala cand presam cu degetul.

4. Am lasat aluatul sa creasca o ora, tot in cuva masinii. 
5. Am presarat putina faina pe masa de lucru, am rasturnat aluatul, am uns sucitorul cu unt si am intins o foaie cam de 50 cm/40 cm.

6. Am uns foaia cu unt, apoi am presarat pe toata suprafata zaharul brun amestecat cu scortisoara.

 7. Preincalzim cuptorul la 180-200 grade.
 8. Am rulat, apoi am taiat cu ata rulouri de 4-5 cm grosime – nu se taie cu cutitul pentru ca se deformeaza rulourile. Procedeul cu ata e foarte simplu se pune ata sub aluat, pe unde am vrea sa facem taietura apoi unim capetele ca si cand am vrea sa facem un nod. Punem melcisorii obtinuti intr-o tava unsa cu ulei, la distanta unul de celalalt.

  9. Coacem 10-15 minute, pana cand sunt rumeniti usor la suprafata.
10. Cat timp sunt la cuptor, mixam ingredientele pentru glazura, iar apoi vom unge melcisorii cat sunt fierbinti cu aceasta glazura absolut delicioasa.

  Sunt foarte buni, foarte dulci, foarte foarte foarte :)))
  Sa-i incercati ca merita! 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

6 comentarii

  1. Jumatatea care a mai ajuns la mine – a fost superba ! De ziua mea, pe langa tort, poti sa faci si un vailing plin de d'astea (!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *