Bomboane cu unt & menta

Bomboanele cu unt si menta, pe langa ca sunt dragalase, se topesc in gura, sunt cremoase si dulci-mentolate, si simplu de facut. Cel putin varianta aceasta. Cele old-fashioned se faceau cu sirop de zahar fiert pana la o anumita temperatura, textura fiind alta si durata topirii lor in gura fiind mai lunga. Aceste dulciuri americane isi au originile  inca de prin anii 1880, servindu-se de obicei dupa cina, pentru a parfuma cavitatea bucala si pentru a potoli pofta de dulce. Cele cu ulei de menta ajuta si la digestie. Prin anii 1950 au inceput sa fie oferite cadou in pungute la nunti, apoi lumea a inceput sa uite de ele… Cand mai apareau pe la vreo masa in familie, erau mereu un mare hit. Si iata ca au reaparut, pe Pinterest si pe multe bloguri, si mi-au facut si mie cu ochiul. Mai greu e ca trebuie lasate 2-3 zile la temperatura camerei sa se usuce. Asa ca, rabdare! 🙂

Ingrediente:

  • 500 grame zahar pudra + extra, pentru manevrarea aluatului
  • 20 picaturi ulei esential de menta (Sau o lingurita esenta de menta)
  • 120 g unt moale
  • un vf cutit sare
  • 80 ml lapte condensat
  • colorant alimentar

Eu am folosit ulei esential de menta de la Fares, pentru uz intern. NU se foloseste cel pentru candele si aroma terapie!!!

Am pus intr-un bol zaharul, sarea, untul si laptele condensat si am mixat cu accesoriile de aluat, cele spiralate, pana toate ingredientele s-au amestecat bine. Aluatul este umed, dar adunat cu mana, formeaza o bila compacta. Am impartit apoi aluatul in 2 boluri, si am adaugat cu o scobitoare colorant alimentar roz intr-unul si verde in celalalt. Am mixat din nou pentru a incorpora culoarea.

Aluatul este moale, dar nu este lipicios. Se pregateste o planseta de lucru pe care punem un strat de zahar pudra, punem aluatul si mai adaugam zahar pudra treptat, in cazul in care nu se lucreaza bine cu el. Se ia cate o bucata de aluat, se intinde cu podul palmei cate un snur si apoi se taie bucatele, de aproximativ 1 cm. Eu am lucrat impreuna cu fetita mea, unele bombonele au forme mai ciudate, dar nu-i problema, noi ne-am distrat facandu-le.

Fiind dulci tare, se recomanda pe cat se poate moderatia! 🙂 2-3 si va satisfaceti instant pofta de ceva dulce.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *