Pui cu miere, lamaie si usturoi

Intra tzumpilu mic in bucatarie, vede pe masa o bucata de carne de vita. Am vazut ca face ochii mari…si zice :”Mamiiiiiiii, asa poftesc niste piept de pui!”. M-a pufnit rasul instant. Exact pui aveam de gand sa le pregatesc la amiaza. De altfel, puiul statuse in marinada de 2 zile. O marinada din miere si lamaie. Am pus totul intr-o punga cu zip lock, si am lasat la rece.

Am folosit un piept de pui, fiecare lob taiat in jumatate, pe lungime. Am scos puiul de la rece cu o ora inainte de a-l prepara, marinada am aruncat-o.

Am incins apoi ulei intr-o tigaie si am prajit puiul pe ambele parti. Am adaugat o cana de supa de legume, si am lasat sa se fiarba la foc mic, acoperit.

Cand supa a scazut si carnea era facuta, am adaugat un sos facut din : o lingura miere, o lingura sos de soia, 3 catei de usturoi trecuti prin presa, zeama de la jumate de lamaie. Am lasat inca 2 minute pana s-a caramelizat sosul. Am luat de pe foc si am presarat niste patrunjel deasupra.

Copiii au servit puiul cu cartofi fondanti. Reteta cartofilor o gasiti aici http://silvia-unaalta.ro/2017/01/29/vita-cu-sos-de-piper-verde-si-cartofi-fondanti/.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Bun bun! Scuze pt. Toate com. De hate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!