Cotlet de porc parmigiana

Salutare din noua casuta! Dupa 8 ani de blogspot am ales sa am propriul domeniu si iata-ma. Titlul blogului nu a fost de la inceput cel mai inspirat dar acum asta e, l-am ales in 2008 si cu asta raman, cu una alta.  Sper sa ma vizitati si pe aici si sper si eu sa fiu cat mai activa cu postarile. 🙂

Am ajuns la postarea cu numarul 300, chiar aceasta. Am tras chiulul cativa ani, imi pare chiar rau pentru zecile de retete care nu au ajuns sa fie postate. Dar incerc sa recuperez :).

No bun, pentru amiaza de azi am pregatit cotlete de porc parmigiana. Mai toata lumea a auzit sau a facut sau a gustat Pui parmigiana, dar daca eu aveam 4 cotlete frumusele de porc, am zis sa incerc varianta asta.

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 4 cotlele de porc
  • 2 oua batute
  • 4 linguri faina condimentata cu sare si piper
  • 4 linguri pesmet amestecate cu 4 linguri parmezan razuit
  • sos de rosii
  • mozarella      Cotletele se spala, se usuca cu prosop de hartie si se condimenteaza bine cu sare si piper. Se dau pe rand prin faina, ou, pesmet + parmezan, si se scutura de exces. Daca va uitati la poza de mai sus, primul recipient e cu oua, da’ nu aceea e ordinea, ne-am inteles ? Faina, ou, pesmet. Prajim apoi cotletele in ulei bine incins, 5 minute pe fiecare parte, cu grija sa nu se arda. Le transferam apoi intr-o tava, vas pentru cuptor. Punem pe fiecare o lingura generoasa de sos de rosii si mozarella rasa. Asta mic al meu a zis ca el vrea simplu cotletul. Mda… Treaba lui. M-am conformat.

Cotletele au mai stat la cuptor 30 de minute, cuptorul setat pe 170 grade. Am verificat temperatura carnii cu un termometru, sa ajunga la 85 grade. Asta nu e un pas necesar. Am vrut doar sa stiti ca am termometru :))))). Am servit cu penne, cu inca putin sos si parmezan. Gud!

Tati ne-a facut clatite. Le-am mancat cu mandarine si ciocolata topita. Pana maine, postesc.:)

Va pup si ne mai vedem pe aici!

🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

6 comentarii

    • Catalina, multumesc. CRed ca la “gogosi” te referi. Dupa parerea mea, faptul ca sunt aerate, buretoase se datoreaza tavitei de silicon. Daca le-as coace in hartiute, nu ar iesi asa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *