Cotlet creol cu sparanghel la gratar

    Uf, n-am mai postat de multisor, dar asta nu inseamna ca n-am gatit, nu nu, ba chiar am gatit dar n-am pozat, n-am postat… n-am avut starea necesara…
    Duminica am pregatit un cotlet la cuptor, frecat cu condiment creole, si copt in punga, alaturi de cartofi si sparanghel la gratar, glazurat cu otet balsamic.
   Condimentul creole este un amestec de condimente format din ceapa, usturoi, oregano, busuioc, cimbru, piper negru, piper sichuan, paprika si sare. Eu l-am luat de pe net, direct preparat, dar se poate face si in casa… da cred ca e mai simplu sa comandati, nu ?:) zic si eu … :-D. Asadar am amestecat o lingura de ulei cu 2 lingurite de condiment creole, apoi am uns cotletul (  bucata intreaga cam la 700 g) si l-am pus la cuptor in punga speciala. Am adaugat si cateva felii de cartofi, am inchis punga, si am facut facut cateva intepaturi cu o scobitoare. Timpul de stat la cuptor se calculeaza asa : 12-15 minute pe cm, in functie de grosimea cotletului. Spre final, am taiat punga cu foarfeca, sa se bronzeze cotletul meu creol. Dupa ce l-am scos din cuptor, l-am lasat sa se odihneasca 1o minute apoi l-am taiat felii subtiri. E bun si rece, bate orice mezel, zic eu.
  Ador sparanghelul, care e si afrodisiac, btw, dar pretul e cum e, asa ca mai rar il servesc … L-am pregatit simplu, tras 5 min la gratar, in f putin ulei de masline, iar la final am turnat peste sparanghel 2 lingurite de otet balsamic amestecat cu putin zahar brun. <3 <3 <3

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *