Ciolan afumat la cuptor

    Nu stiu ce m-a apucat in ultima perioada, dar imi place carnea afumata tare de tot. De fapt de cand l-am nascut pe bb2, mi-am schimbat gusturile culinare, ba chiar am si mancat, for the first time, sarmale de Craciun, si chiftele …eu, care uram carnea tocata. Adevarul e ca am fost o mofturoasa si o slabanoaga toata viata, i-am mancat viata lui mama, iar acum ma surprind zilnic ca mi-a venit mintea la cap si mananc si eu ca un om normal. 🙂

  
  Asadar, pentru amiaza de „artilerie grea”, am fiert un ciolan afumat cam de 1 kg, cam o ora, apoi l-am transferat intr-o tava pentru cuptor. Am imbaiat ciolanul cu bere si l-am lasat la cuptor, la foc mic, aproape 3 ore. Cand ciolanul mai avea o ora de stat, am adaugat in tava cartofi taiati in sferturi, pe care ii clocotisem in prealabil 5-7 minute. Din cand in cand, mai stropeam carnea si cartofii cu bere.
Separat, am calit 2 cepe taiate in inele, ca sa acompanieze cartofii.
Dupa 3 ore, carnea se desprindea de pe os, si se topea in gura…un deliciu.:) Cu hrean alaturi, desigur.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

4 Comentarii

  1. Eu iubesc carnea afumata!!! yummy reteta, mi-ai facut o pofta!

  2. Moama ce bine arata, cred si eu ca a fost un deliciu, sa va fie de bine!

  3. Ciolanul ca ciolanul, cartofii aia cu ceapa calita sunt deliciosi 🙂 Ai un premiu care te asteapta la mine pe blog! Numai bine!

  4. ai un premiu la mine pe blog. primavara frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!