legume

Champignons Kyoto


      Chiar nu am avut de loc timp in ultima perioada sa postez ceva pe blog- zilele au devenit prea scurte…incep sa cred si eu in teoria ca ziua s-a scurtat la 16 h, altfel nu-mi pot explica cum zilele si saptamanile se succed cu atata repeziciune, ufff, prea prea repede. Stand mai mereu in casa, uit datile, nu-mi amintesc zilele saptamanilor. Doamne, cum astept primavara – mai ales ca o sa-i redescopar frumusetile prin puiul meu cel mic, care are atatea de vazut, de pipait, de mirosit. :))) Mai avem cateva zile de frig si apoi, sunt sigura, suntem gata sa primim primavara in sufletele noastre.
     Ok, acum reteta – e din Ioana Secretele Bucatariei :
– 2 LG ulei
– 2 conserve ciuperci ( feliate sau intregi)
– o ceapa + 1 catel usturoi
– 4 LG sos Teryaki
– 4 LG smantana
– 50 g cascaval
 Sosul Teryaki se gaseste mai in orice market, e de la Fuchs :

  Calim ciupercile feliate in ulei, apoi adaugam ceapa maruntita si usturoiul, si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade apa lasata, apoi adaugam smantana si sosul si mai lasam 2-3 minute.

  Transferam compozitia intr-o forma pentru cuptor,

presaram cascavalul ras deasupra si punem la cuptorul incins, 10-15 min.

Se serveste cu orez alaturi.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

You may also like...

3 Comments

  1. tare bine arata ciupercitele tale!

  2. merci panseluta 🙂

  3. tocmai am facut si eu ciupercutele, daca vrei sa vezi cum au iesit, le postez maine, pupici…si mersi pentru reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *