Ioana

http://ioanaspahiu.blogspot.com/

  E vorba de Ioana, o tanara de 17 ani, aproape 18 … foarte tanara, si foarte bolnava, diagnosticata cu o formatiune tumorala – a urmat urgent extirparea ei, dar acum incepe cosmarul, chimioterapia. Pentru tratamentul ce va urma este nevoie de o suma foarte mare, 80.000 de euro. E groaznic sa stii ca viata unui copil depinde de o suma de bani!!!! Sunt si eu mama si nici nu-mi pot inchipui ce simt parintii Ioanei, neputinciosi, in fata unei asemenea tragedii.

DONEAZA PENTRU IOANA

Pentru strangerea banilor s-au deschis doua conturi la Banca CR Firenze Grant pe numele mamei: Spahiu Laura

Cont RON : RO18DARO001800060328RO01
Cont EUR : RO72DARO001800060328EU01
Codul Swift: DAROROBU

sau la BCR in contul:
RO47RNCB0318083497360001

Important: La ghiseu sau pe ordinul de plata trebuiesc precizate numarul contului, numele titularului de cont si faptul ca suma depusa reprezinta DONATIE

Si tu poti contribui…
Orice suma poate salva viata Ioanei.
Va multumim! 

———————————————————————————————————————

   Multa lume nu stie de existenta Formularului 112 – existent in statele membre UE. Eu sper ca poate sa-i fie de ajutor Ioanei. 
  
Info preluate de pe desprecopii.ro 


Formularul E112 este formularul care ar putea salva viata copiilor dvs sau chiar a dvs in situatia in care  sunteti pe o lista  de asteptare interminabila sau  tratamentul este programat prea tarziu. Desprecopii.com va prezinta o serie de informatii importante care va pot ajuta in cazul in care doriti sa obtineti aprobare pentru tratament in afara Romaniei.

Ce este formularul  E112 : Formularul E 112
Formularul E112 este formularul care ar putea salva viata copiilor dvs sau chiar a dvs in situatia in care  sunteti pe o lista  de asteptare interminabila sau  tratamentul este programat prea tarziu.

« Informatii generale: incepand cu data de I ianuarie 2007, Romania este stat membru al UE Si poate beneficia de toate prestatiile sociale care se furnizeaza pe teritoriul statelor membre. inclusiv in ceea ce priveste asigurarile sociale de sanatate.
Regulamentelul Consiliului (CEE) Nr. l10817l privind aplicarea sistemelor de securitate sociala lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in cadrul Comunitdlii gi Regulamentul Consiliului (CEE) Nr.574172 pentru stabilirea modalitalitatii-de aplicare a Regulamentului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrii familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii stipuleaza ca o persoana asigurata pe teritoriul unui stat membru sa aiba dreptul la servicii medicale, pe teritoriul altor state membre, daca are aprobarea instituliei compentente din statele membre de afiliere.
Instituliile competente in Romania sunt casele de asigurari de sanatate judetene, a Municipiului Bucuresti, a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatorestii gi a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
Astfel, articolul 22 alin. (l) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1408171 stipuleaza faptul ca o persoana are dreptul si beneficieze de ingrijiri medicale in alt statmembru UE/SEE decat statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urma, in cazul in care, aceasta persoana a fost autorizat de catre institutia competenta sa se deplaseze in alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzator starii sale de sanatate.

Formularul E 112: ” Atestat privind mentinerea dreptului la prestatiile incurs pentru asigurarea de boala-maternitate”
Acest formular se elibereaza de casele de asigurari de sanatate in urmatoarele doua situatii:

  • a) persoanele care beneficiaza de asigurare de boala si maternitate in Romania si care solicita caselor de asigurari de sanatate unde sunt inscrise ca asigurate, transferul regedintei lor temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru UE/SEE;
  • b) persoanele care sunt autorizate de catre casele de asigurari de sanatate sa  se deplaseze intr-un alt stat membru UE/SEE cu scopul de a primi un tratament medical

Iata mai departe tratata optiunea b) de mai sus:
Pentru situatia trimilerii la tratament medical trebuie indeplinite doua conditi icumulative:

  • a). tratamentul respectiv sa se regaseasca printre serviciile medicale prevazute in pachetul de servicii de baza de care beneficiaza asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania
  • b). acest tratament sa nu poate fi acordat in intervalul de timp necesar in mod normal pentru oblinerea tratamentului respectiv in Romdnia, luand  in considerare starea curenta de sdndtate a persoanei solicitante si evolulia probabila a bolii.

Daca cele doua condilii sunt indeplinite casa de asigurari de sanatate nu poate refuza eliberarea acestui formular.
Ce prevede Legea in (vezi fisier cine are dreptul la E 112) Formularul E 112
Cititi mai departe: Cum se construieste un dosar medical pentru aprobare formular  E112
autor: Echipa Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2008

  CNSAS Formularul 112 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Un comentariu

  1. buna Silvia si multumesc pentru postarea ta. Eu nu stiu ce eate acest formular la voi, dar am sa transmit Anei si ea va face necesarul daca este posibil. multumesc inca odata, te imbratisez.

    P.S.Ai o printesa tare dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *