Briose cu banane, super pufoase

Photobucket
Photobucket
 Ingrediente :

125 g unt moale
175 g zahar
2 oua
3 banane coapte pasate
1 l-ta praf de copt
1 l-ta bicarbonat de sodiu
2 linguri lapte fierbinte
225 g faina alba
 Incalzim cuptorul la 170-180 grade.
 Se mixeaza zaharul si untul, pana compozitia e cremoasa. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam bananele pasate cu furculita sau in blender, apoi bicarbonatul de sodiu dizolvat in laptele fierbinte. La final, punem si faina amestecata cu praful de copt, si cernuta. Amestecam totul cu mixerul, la viteza cea mai mica, nu prea mult.
  Punem compozitia in hartiute, sau in tava de muffins, unsa si infainata. Mi-au iesit 20 de briose, din care 8 le-am copt in forma de silicon pentru bavareze.
Photobucket  Bagam la cuptor 20-25 de minute, sau pana trec de proba scobitoarei.
  Lasam briosele la racit pe gratar…
Photobucket    Si cum copilul din mine avea chef de joaca, am pregatit o banala crema de unt : am frecat o jumatate de pachet de unt cu zahar pudra, dupa gust, si am adaugat putin colorant galben de la Wilton. Am pus crema in pos si “m-am dezlantuit” – vai de capu’ meu, sa nu radeti de mine, da’ capitolul asta e sensibil pt mine, sunt cam pe dinafara…
  Prima tura, coapte in hartiute:
Photobucket  Tura 2, coapte in forma de silicon :
Photobucket
Photobucket  Si sectiune :
Photobucket
Photobucket  Merita incercate! šŸ™‚ Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

3 comentarii

  1. Imi plac muuuuuult briosele din formele de silicon. Arata f chic si le-ai ornat super. Lasa ca si eu is pe dinafara la ornat, mi-e imposibil sa ornez ceva perfect… Pup!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *