Muschiulet de porc invelit in bacon, cu sos de hrean

Photobucket     Am pornit de la o reteta care a castigat locul al II lea la Festivalul de gatit in aer liber de la Tg Mures, din vara asta, si anume un muschiulet de porc copt in folie de Al, “dezbracat” apoi de folie pentru rumenire, si scaldat intr-un sos de smantana cu parmezan- eu am facut sosul cu hrean, ca-mi place tare. Mike, merci 🙂 o sa incerc si costitele fierte in Guiness, in curand. Tre’ sa recunosc cu mana pe inima ca nu am mai mancat asa carne moale decat la restaurant. Eram sceptica in ceea ce priveste folositul foliei de Al pentru copt, ca e posibil sa fie periculoasa, dar pana se demonstreaza ca e, o putem folosi, din cand in cand.
   Am folosit un muschiulet de porc, pe care l-am spalat, uscat cu prosoape de hartie, apoi i-am facut incizii din loc in loc, si l-am frecat cu sare, piper & boia. L-am infasurat apoi in felii subtiri de bacon, si l-am rulat strans in folie. L-am bagat la cuptor, la 200 de grad, aprox 1 h, apoi am desfacut folia si am trecut pe ventilatie, pana s-a rumenit frumos, intorcandu-l de 2 ori.
Photobucket
Photobucket
 Pt sosul de hrean, am incalzit putin o cutie smantana de gatit, si am adaugat 2 lingurite hrean de la borcan, sare si piper alb, dupa gust.
Photobucket Si am facut o salata verde, peste care am pus un dressing cu otet, apa si zahar pudra.
 … dedic aceasta reteta prietenelor mele care s-au lasat de mancat carne de porc :D!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

7 răspunsuri la „Muschiulet de porc invelit in bacon, cu sos de hrean”

  1. Silvia

    @ Mike : da' ce-i cu tine, esti bolnav?:(
    @ Zyraxes : mai tata, mai, colesterolul e frate cu romanu', nu stiai? Si apropo, noi, ca 2 oamneni destepti, dupa o masa mai "grasa", bem ceai fierbinte, care mai "topeste" grasimile ingerate, si nu se mai depun. Ca si chinezii. De ce crezi ca ei beau bauturi fierbinti in timpul mesei, si dupa? Daca bei apa rece, sau o bautura rece, iti faci doar rau … asa ca sa-i dam cu ceai fierbinte. E ok?
    🙂

  2. Mike

    pai otzaruca e cam bai. cu colesterolul, cu pateul, cu o gramada. daca tot veni vorba de colesterol in discutiile de mai sus. dar cartofi umpluti tot cred ca facem diseara ;))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *