Piept de porc cu fasole hot’n’spicy

   
Photobucket 
    Mancam cam rar fasole, am scos-o din meniu cat alaptam dar acu’ putem profita din nou de ea… aceasta rosie are multi antioxidanti, chiar mai multi decat afinele, si e tare buna.
Photobucket   Azi m-am gandit sa fac o fasolica iute, si mi-a iesit mai iute decat voiam, asta pt ca am subestimat “puterea” peperoncini-lor. 2 micuti dintre cei de mai jos au “infierbantat” fasolica:
Photobucket
  Pieptul de porc a fost uns cu o marinata din putin ulei, boia, piper si lasat peste noapte la rece. A doua zi l-am pus intr-o tava de al si l-am bagat cam 45 de minute la cuptor, primele 10 minute la 220 cu ventilatie, apoi am redus temperatura si am pus pe cuptor traditional:
Photobucket
   Am crestat trei rosii in cruce:
Photobucket
 si le-am scufundat 30 de secunde in apa clocotita, apoi le-am despielitat, am indepartat samburii si pulpa am taiat-o cubulete:
Photobucket
  Am taiat si o ceapa rosie marunt:
Photobucket
  Am incins ulei si am calit ceapa 2 peperoncini :
Photobucket
 am adaugat rosiile jumate de pahar de apa, am adaugat chilli proaspat rasnit sare, am acoperit si am lasat sa fiarba 5 minute, pana s-au muiat rosiile :
Photobucket
Photobucket
  Intre timp am pregatit varza murata : am amestecat varza murata tocata cu ulei, si am presarat boia si piper :
Photobucket
  AM adaugat fasolea peste rosii, am mai pus oregano, am lasat inca 2-3 minute, si am oprit focul.
Photobucket
   Ia uitati mancarea aburinda 🙂
Photobucket
 … si un close-up
Photobucket
   Pofta buna ! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

  1. E foarte apetisant, dar ar fi frumos sa faci si un pic de "alfabetizare" relativ la ceea ce ai realizat. De ex. as vrea sa stiu de unde provine reteta, respectiv din ce tara, sau daca e ceva spontan, from your' own mind. Eventual chiar si o avertizare pentru cei care nu pot consuma un astfel de produs, din motive medicale sa zicem. Si, evident, BRAVO pentru standardul de calitate al postarilor, pe care ti l-ai impus si te tii de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *