Soufle de cartofi pentru bebe

   Cred ca fetita mea este unul dintre cei mai mofturosi copii din lume… mda, nu glumesc. E frustrant cand vezi ca al tau copil stramba din nas mereu la mancare, sau mananca doar cat o vrabiuta. Sunt convinsa ca multe mamici au problema asta. De aproape 3 luni mananca singura, cu tacamuri, la supa sau ciorba e mai complicat, dar a prins smecheria si bea zeama direct din castronas. Dimineata bea lapte cu cacao “apche coco” 🙂 sau mananca cereale cu lapte. Mai mananca iaurt, Sanlacta sau Tnuva, zilnic bea Actimel. De branzeturi nu se atinge, rar mananca Almette. Cateodata mai manaca o felie de sunca slaba de curcan. Ii plac merele, dar are o ciudatenie : daca i le curat de coaja, nu le mananca, iar cand i le dau cu coaja, se plimba prin toata casa, muscand din mar, si cojile le scuipa pe jos :))) si eu adun dupa ea, desigur.
   Azi i-am pregatit un soufle de cartofi, si aleluia, a mancat aproape tot, incredibil, dar adevarat.  Nu o intelegeam pe mama, cand eram mici, ca se bucura asa tare cand mancam tot… si eu am fost un copil problema, i-am mancat viata mamei, cu nemancatul meu…
   Ingrediente:
– un cartof
– un ou mai mic
– 30 g cascaval
– putina sare
– unt
 Am fiert cartoful taiat cubulete, apoi l-am pasat, am pus putin unt, am adaugat oul intreg, cascavalul ras. Am uns 2 forme cu unt, am pus compozitia si am bagat la cuptor la 220, pana s-a copt. Apoi am decorat ursuletul cu mazare si morcovi baby.

  A fost placut surprinsa Raissa de ursulet, si a inceput sa manance, dar ii ocolea capul. La un moment dat, i-a cazut ursuletului ochiul-mazare, Raissa l-a pus inapoi si a continuat sa manance. 🙂 In final, a mancat cam 90%, asa ca ma declar foarte multumita.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

  1. Faina rau ideea, felicitari! Tot o Raisa avem si noi(doar cu un S), are 2 ani si 7 lunute azi 😛 Cu siguranta am sa incerc reteta ta! Sper sa nu mai faca nazuri cand vede pireul de cartofi 😀 Cand are mazare, ii construiesc din boabe pisicute, case, flori etc… si papa tot, culmea :))

    Numai bine si multa sanatate! Pupici de la Raisa pt. Raissa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *