Uuuuh, ce ma bucur ca am primit si eu acest premiu de la o persoana deosebit de talentata, si fina…cred ca cea mai fina si feminina persoana pe care am cunsoscut-o. 🙂 Si imi e si matusica prin alianta, se pare 🙂 Pe mine ma “enerveaza” efectiv cat de migaloasa e si cat debordeaza […]
Latest Posts
Avocado cheesecake
Reteta de fata o am de pe theamazingavocado.com, eu fiind fan avocado forever, si m-am hotarat sa o pregatesc pentru ca asteptam o veche prietena in vizita. Am zis sa-i pregatesc ei, ceva ce imi place mie :). Dar i-a placut si ei – nu avea cum sa nu-i placa, e chiar buna tare. […]
Briose pentru mic dejun
Mereu mi se innegresc bananele, si nu-mi ramane decat sa le folosesc in diverse retete, muffinsi & banana bread cel mai des, sau in shake-uri. Azi am ales o reteta de-a lui Mazi, super buna, super rapida. Ingrediente: – 125 g faina alba + 125 g faina integrala – 100 g zahar brun […]
Ficatei cu ceapa la tigaie
Ingrediente : – o caserola ficatei de pui – 50 g faina – o ceapa mare – s & p – patrunjel verde – ulei pt prajit Ficateii se dau prin faina apoi se prajesc in ulei, pana sunt complet rumeniti. Se scot si se pun deoparte, la cald. In uleiul ramas, se […]
Burger de curcan
… sau fast-food la mine acasa. 🙂 Ca-i mai bun. Toata smecheria e, zic eu, modelarea burgerilor, pe care am facut-o dupa modelul acesta, cred ca nu mai e nevoie de explicatii. Am folosit un capac de la un borcan de Nutella, si nu am presat foarte tare carnea, caci oricum se strange/micsoreaza pe gratar. […]
Pepene rosu & feta & menta = love
Clar, salata asta nu are absolut nimic de a face cu vremea de afara, dar te poti pune cu poftele omului?! 🙂 Prima oara am mancat “ciudatenia asta”(parerea lui Cosmin) in Grecia si gustul dulce-sarat, racoros, a fost foarte pe gustul meu. De data asta, am adaugat si menta si putin dressing balsamic. Desigur, […]
Ceai aromat de ghimbir
Ador ghimbirul ! Aroma sa de lamaie iute ma transpune intr-o lume exotica, departe de gerul de afara. Ghimbirul nu e doar condiment, e si medicament, avand actiune antibacteriana, analgezica, sedativa. Ghimbirul amestecat cu miere face bine si in cazurile racelilor usoare. Ceaiul de ghimbir se face simplu : 600 ml apa se […]
Brigadeiros
Bomboanele acestea sunt trufele nationale ale Braziliei, un dulce arhicunoscut si super usor de realizat, cu conditia sa aveti lapte condensat. Eu am gasit intr-un singur loc in oras, intr-un magazin mic de cartier, care aduce produse din Ungaria. Exista 2 marci, Sole si Oke, recomand cu caldura Oke, chiar daca este putin mai […]
Turtite de cartofi cu ton – Jamie Oliver
Am fiert 6 cartofi rosii in coaja, i-am lasat sa se raceasca. I-am curatat si i-am dat pe razatoarea mare, apoi i-am amestecat cu o conserva de ton si o ceapa rosie maruntita. Am condimentat, apoi am format turtite pe care le-am copt 2o de min la cuptorul incins la 180 grade, intorcandu-le dupa primele […]
Curry de pui & Naan
Azi am ajuns prin India, cu papilele, desigur, savurand un curry de pui, Punjaby style :). Servit cu naan, paine indiana. Vazusem un documentar despre bucataria indiana in care se spunea ca gustul si aromele mancarurilor nu sunt asa de puternice cand folosim tacamuri, si ca trebuie folosite mainile, si painea (naan, chapati) inmuiata […]