… sau fast-food la mine acasa. 🙂 Ca-i mai bun.
Toata smecheria e, zic eu, modelarea burgerilor, pe care am facut-o dupa modelul acesta, cred ca nu mai e nevoie de explicatii. Am folosit un capac de la un borcan de Nutella, si nu am presat foarte tare carnea, caci oricum se strange/micsoreaza pe gratar.
Ingrediente :
– aprox. 1 kg carne tocata curcan
– 1 ou
– 2 linguri pesmet
– patrunjel
– 4 linguri sos Worcester
– sare, piper
– o ceapa tocata marunt
– 4-5 catei de usturoi, trecuti prin presa
– ceapa rosie, chifle, maioneza, ketchup, castraveti murati, maioneza
Toate ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca bine. Se formeaza burgerii, apoi se prajesc fie pe gratarul incins, uns cu ulei, sau la cuptor. Carnea, fiind de pasare, trebuie sa fie patrunsa bine, nu se consuma in sange.
Pofta !
2 comentarii
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
De pe alte meleaguri
- Halloumi & ardei umpluti cu cous cous
- Pui Kiev
- Caviar Texan
- Potage Parmentier a la Julia Child
- Legume cu sos Bearnaise
- Supa avgolemono
- Rib eye steak la tigaie
- Cotlet de porc parmigiana
- Pui cu 40 de catei de usturoi
- Oua Benedict
- Coquelet de Bretagne cu cartofi duchess & varza calita
- English muffins & Irish Potatoes
- Raita
- Mango lassi
- Banoffee pie
- Sushi
- Pink and green- supa rece de capsuni si mojito bars
- Pui ca-n Turcia
- Champignons Kyoto
- Batoane de ovaz cu banane si stafide – Flapjacks
- Pui Stroganoff
- Brigadeiros
- Turtite de cartofi cu ton – Jamie Oliver
- Curry de pui & Naan
- Turkey satay & peanut butter sauce
- Salata Cezar
- Souvlaki, tzatziki si pita – Grecia in farfurie
- Tocanita poloneza
- Beef Bourguignon – Julia Child
- Bento pentru un copil mofturos
- File de cod cu sos Meuniere
- Bento pentru un copil mofturos
- Paella cu creveti
- Flognarde aux poires
- Hot & sour chinese soup – Supa chinezeasca iute-acra
- Pui la cuptor, cu legume si sos curry
- Idei pentru cina : file de cod si pui Tandoori
- Ficatei marocani cu couscous
Dulce
- Pavlova
- Muffins cu visine si fulgi de ciocolata
- Fursecuri cu merisoare si ciocolata alba
- Ciocolata calda
- Tort colosal
- Mini cheesecakes cu ciocolata & capsuni
- “Pizza” cu fructe
- Muffins cu banane si fulgi de ovaz
- Melcisori cu scortisoara II
- Cuiburi din bezea cu crema de lamaie
- Bomboane cu unt & menta
- Muffins cu lapte de cocos si fructe de padure
- French toast cu ciocolata si capsuni
- “Gogosi” la cuptor
- Oreo Cheesecake
- Prajiturele cu unt de arahide & co
- Cupcakes cu lavanda
- Mure, mure, mure …
- Smochine la cuptor
- Orez cu lapte si dulce de leche
- Banoffee pie
- INGHETATA DE CIOCOLATA PE BAT
- Sorbet de kiwi
- Tarta raw cu zmeura si sos ciocolatos
- Mere-n zahar caramelizat
- Tarta cu ciocolata
- Ceva dulce- visine cu crema de iaurt si fructe cu dulce de leche
- Pink and green- supa rece de capsuni si mojito bars
- Cupcakes cu dulce de leche
- Mini cheesecakes cu fructe de padure
- Melcisori cu scortisoara – Cinnamon Rolls
- Tort invelit in fondant – trauma
- Tort cu ciocolata si mascarpone
- Batoane de ovaz cu banane si stafide – Flapjacks
- Muffins cu ciocolata
- Briose pentru mic dejun
- Pepene rosu & feta & menta = love
- Brigadeiros
- Budinca de tapioca
- Ceva dulce…
- Briose de primavara
- Capsuni si portocale cu iaurt – un mic dejun fin
- Briose Coca Cola
- Cheesecake cu crema de ciocolata
- Muffins cu mere si scortisoara
- Bezele cu cacao
- Dulceata de banane cu ghimbir
- Banana bread 2.0
- Bezele
- Bonbon Jovi
- Flognarde aux poires
- Chocolate chip cookies
- Briose cu banane, super pufoase
- Best ever muffins ?!
- Banana bread
- Pere caramelizate cu nuci si Brie
- Flan de oua
- Banane coapte
- Muffins cu crema de ciocolata, din aluat dospit
- Tort din clatite cu budinca
- Clatite- reteta de baza
- Prajitura cu caise
- Gem de capsuni
- Muffin surpriza cu ciocolata :)
- Inghetata rapida… :)
- Muffins cu visine si ciocolata
- Desert cu capsuni si mascarpone
- Biscuiti pentru bebe
- Cozonac cu ciocolata
- Muffins cu banane si ciocolata
- Checulete Pocahontas (fara grasime, fara cuptor)
- Cosulet de ciocolata
Legume
- Verrines cu sfecla
- Vinete coapte aromate
- Salata de paste cu legume
- Vinete si rosii la cuptor, cu branza
- Rulouri cu vinete, sunca si Gorgonzola
- Idei…cu dovlecei
- Salata calda de cartofi
- Oua cu sos de mustar si legume
- Cartofi gratin, cu bacon si broccoli
- Salata mix de legume
- Tartine din vinete cu crema de branza
- Cartofi gratinati cu Gorgonzola
- Dovlecei crocanti
- Risotto cu sparanghel
- Ciupercute-n doua feluri
- Salata cu pui si cruditati
- Bavette cu pesto din rosii uscate ( pesto calabrese)
- Cartofi cu oua la tigaie
- Rosii uscate
- Ciupercute umplute
- Paste cu pui si legume
- Salsa de mango si castraveti
- Cartofi copti, cu marar
- Fasole verde cu maioneza
- Morcoviori caramelizati, cu susan
- Cartofi copti cu sos de smantana si bacon
- Salata de cartofi noi, cu sos de smantana si hrean
- Tocanita de ciuperci
- Salata colorata
- Sparanghel gratinat
- Chiftelute din cartofi
- Spanac scazut
- Curry picant cu naut si conopida
- Dovlecei la gratar, cu pesto de rucola, rosii & feta
- Sparanghel la cuptor
Pentru carnivori
- Pui cu miere, lamaie si usturoi
- Vita cu sos de piper verde si cartofi fondanti
- Paprikas de pui
- Snitele de porc cu cartofi si ceapa, la cuptor
- Rib eye steak la tigaie
- Cotlet de porc parmigiana
- Chiftelute marinate
- Muschiulet umplut cu sparanghel si ardei
- Cotlet creol cu sparanghel la gratar
- Ciolan afumat la cuptor
- Pui aromat si fraged la cuptor
- Porc & broccoli stir-fry
- Piept de curcan cu spanac tras in unt
- Ficatei cu ceapa la tigaie
- Tocanita de porc
- Pulpe cu mustar si miere, vinete usturoiate si cous-cous
- Friptura aromata de porc & alte maruntisuri
- Piept de pui 5 arome cu cartofi glazurati cu mustar
- Pui fript cu garnitura de cous-cous si legume
- Nimic deosebit, da’ bun de tot :)- snitele & cartofi wedges
- Antricot de porc cu sos de patrunjel si ciupercute sotate
- Piept de pui umplut cu crema de branza
- Pui la cuptor, cu usturoi si mamaliguta
- Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar
- Pui “imbatat” cu pachetele de dovlecei
- Tocanita de vitel ardeleneasca
- Muschiulet de porc invelit in bacon, cu sos de hrean
- Pui la cuptor, cu legume si sos curry
- Piept de porc cu fasole hot’n’spicy
- Friptura brasoveana
- Aripioare de pui marinate, cu dovlecei marinati…
- Nuggets de pui
- Cotlet de porc cu sos de piper verde
- Rata cu varza rosie
- Piept de pui cu fulgi de cocos
- Ceafa de vitel la gratar si cartofi cu smantana
- Friptura de vita in ulei, cu ardei copti
- Ficatei inveliti in bacon
- Snitel crocant
- Piept de curcan cu mazare dulce
- Gratar de porc cu sparanghel
- Cotlet cu ananas la gratar
- Aripioare crocante
- Pui Kiev
- Muschiulet cu sos de citrice
- Creveti – 2 idei de preparare
- Muschiulet cu salsa si sos de iaurt cu coriandru
Pentru copii
- Ne-am jucat cu Babybel
- INGHETATA DE CIOCOLATA PE BAT
- Batoane de ovaz cu banane si stafide – Flapjacks
- Gustarici
- Budinca de tapioca
- Pateu de casa
- Briose de primavara
- Capsuni si portocale cu iaurt – un mic dejun fin
- Bento pentru un copil mofturos
- Pinguinii la sfat :))
- Raissa’s Smoothie
- Supa crema de morcovi
- Soufle de cartofi pentru bebe
- Biscuiti pentru bebe
Supe/Creme/Ciorbe
- Supa lasagna
- Supa crema de rosii coapte
- Supa avgolemono
- Supa crema de dovleac
- Ciorba de vacuta cu zeama de varza
- Supa de macris
- Supa gulas
- Bors cu afumatura
- Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon
- Supa clara de pui
- Hot & sour chinese soup – Supa chinezeasca iute-acra
- Ciorba de salata verde
- Ciorba de perisoare
- Ciorba taraneasca de vacuta
- Supa taraneasca cu cartofi, praz si bacon
- Supa crema de morcovi
- Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat
- Ciorba falsa de burta
- Potage Parmentier a la Julia Child
Bauturi
NON culinar
- Oldie …but not quite
- Up to date
- GastroPan Tg Mures 2011
- Stylish blogger Award de la LatinoNails
- Meet my baby boy :)
- Doctor in dezvoltarea infantila si in relatiile umane
- Despre noi si ce-a fost
- Speranta pentru Catalin
- Ioana
- Sa-i ajutam pe cei din Haiti!
- Ne vaccinam…sau nu ?
- …mai presus de toate…
- La multi ani 2010!!!
- 2 anisori
- Premiu de la Bianca
- Premiu de la Just Me
- Premiu de la Florena
- England, my love …
- Flori…
- A little party …
- Bran – Festivalul Branzei si al Pastramei 2009
- Vacanta noastra
- Sirena… sau balena? :)
- Cum se tine corect lingurita :)
- Concurs “Ce mananca puiul meu” by Ina
- Prima leapsa :) de la Ina
- O mica boacana…
- O plimbare prin gradina
- Plimbarea de duminica
- Upsssssss…. m-au prins :))))
- Ziua lui Raissa- continuare
- Raissa a implinit un anisor :))))) !!!!
Etymology
The term hamburger originally derives from Hamburg, Germany's second largest city, from where many emigrated to America. In high German, "Burg" means fortified settlement or fortified refuge; and is a widespread component of placenames. Hamburger can be a descriptive noun in German, referring to someone from Hamburg (compare London -> Londoner) or an adjective describing something from Hamburg. Similarly, frankfurter and wiener, names for other meat-based foods, are also used in German as descriptive nouns for people and as adjectives for things from the cities of Frankfurt and Wien (Vienna), respectively. The term "burger" is associated with many different types of sandwiches similar to a hamburger.
Restaurant menus
The first printed American menu which listed hamburger was an 1826 menu from Delmonico's in New York.
Between 1871-1884, “Hamburg Beefsteak” was on the “Breakfast and Supper Menu” of the Clipper Restaurant at 311/313 Pacific Street in San Fernando. It cost 10 cents—the same price as mutton chops, pig’s feet in batter, and stewed veal. It was not, however, on the dinner menu, only “Pig’s Head” “Calf Tongue” and “Stewed Kidneys” were listed.
Hamburger Steak, Plain and Hamburger Steak with Onions, was served at the Tyrolean Alps Restaurant at the 1904 St. Louis World's Fair.
Long live Wikipedia! 🙂