Creveti – 2 idei de preparare

Share This:

  

        Am zis ca vin cu retete Speedy Gonzales, rapide rapide? Am zis, si ma tin de cuvant. Masa-i gata cat ai zice “peste” … sau crevete. 

         In prima poza, dragi vizitatori, puteti vedea rondele de zucchini facute pe gratar, peste care sed niste shrimpi. Acestia din urma au fost marinati in suc de lamaie, ulei de masline si patrunjel aproximativ 10 minute. Nu mai mult, pentru ca lamaia va incepe sa “gateasca” crevetii. Dovleceii au fost si ei unsi cu ulei de masline si pusi pe gratar, 3 minute pe fiecare parte. Au urmat si crevetii, care au avut aceeasi soarta, doar ca i-am lasat  2 minute. Nu trebuie sa socotiti, dureaza extrem de putin toata operatiunea. Si e si o bunatate. 🙂

   
        In a doua poza, am dat crevetii prin albus batut, apoi prin nuca de cocos si i-am prajit scurt in unt, pana cocosul si-a schimbat culoarea. Am facut un sos cocktail, cel mai basic sos pentru creveti, parti egale de ketchup si maioneza. Lipsea un strop de sos worchester, dar nu am avut, asa ca nu am pus. 🙂 Sub 5 minute operatiunea.

       Arriba, arriba, andale, andale, luati creveti si apucati-va de treaba. Bun si rapid. Cu placere! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *