Intra tzumpilu mic in bucatarie, vede pe masa o bucata de carne de vita. Am vazut ca face ochii mari … si zice :”Mamiiiiiiii, asa poftesc niste piept de pui!” Orice, numai sa nu manance carne de vita. M-a bufnit rasul instant. Exact pui aveam de gand sa le pregatesc la amiaza. De altfel, puiul a stat in marinada vreo 2 zile. O marinada din miere si lamaie. Am pus totul intr-o punga cu zip lock, si am lasat la rece.
Am folosit un piept de pui, fiecare lob taiat in jumatate, pe lungime. Am scos puiul de la rece cu o ora inainte de a-l prepara, marinada am aruncat-o.
Am incins apoi ulei intr-o tigaie si am prajit puiul pe ambele parti. Am adaugat o cana de supa de legume, si am lasat sa se fiarba la foc mic, acoperit.
Cand supa a scazut si carnea era facuta, am adaugat un sos facut din : o lingura miere, o lingura sos de soia, 3 catei de usturoi trecuti prin presa, zeama de la jumate de lamaie. Am lasat inca 2 minute pana s-a caramelizat sosul. Am luat de pe foc si am presarat niste patrunjel deasupra.
Copiii au servit puiul cu cartofi fondanti. Reteta cartofilor o gasiti aici http://silvia-unaalta.ro/2017/01/29/vita-cu-sos-de-piper-verde-si-cartofi-fondanti/.
Bun bun! Scuze pt. Toate com. De hate!