Reteta e de pe blogul lui Edith, cu mici modificari
Ingrediente:
– 5 fire de carnati afumati ( eu am folosit Meda)
– 8 cartofi rosii
– 4 morcovi
– o ceapa
– un fir de praz
– patrunjel verde
– 2 LG unt
– 200 g smantana + o LG cu varf de faina
– 200 g crema de branza cu verdeturi ( eu am folosit Creme bonjour)
– 750 ml supa ( reteta cere 1 L, eu am considerat prea mult)
– o LG amidon alimentar ( am pus eu, ca mi se parea ca nu se ingroasa destul sosul)
– patrunjel
– putina boia
Taiem cartofii cubulete, morcovii si prazul rondele, carnatii bucatele, ceapa marunt.
Cartofii si morcovii ii fierbem, in apa putin sarata, cam 2o de minute. Trebuie verificat, sa nu se sfarame cartofii- e mai bine sa folosim de soi rosu.
Calim ceapa in unt, apoi adaugam si carnatii, presaram boia f putina, lasam 3-4 minute, apoi stingem cu supa.
Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam smantana+faina, si lasam sa fiarba in continuare. Cum nu se ingrosa, eu am amestecat o LG amidon de cartofi cu nitel sos, am turnat inapoi in cratita, si s-a ingrosat sosul.
Cand legumele au fiert, le-am scurs, le-am pus in sos, am adaugat crema de branza, am lasat sa se topeasca, si la final am adaugat prazul si patrunjelul. Nu a fost nevoie sa condimentez, pt ca supa era sarata destul.
Cica e printre cele mai bune tocanite din lume… asta nu pot garanta… dar ca e printre cele mai bune gustate de mine, that’s for sure!