Nu am avut stare de facut poze pas cu pas, asa ca o sa prezit succint masa noastra de azi, ciorbita, felul principal si un desert rapid.
Ciorba de pui a la grec ( a la Horia Virlan)
Sunt o mare admiratoare a simpaticului bucatar Horia Virlan si am achizitionat de curand cartea scrisa de el, “Bucatele noastre” si am ales sa execut prima data ciorba a la grec… nu ca nu as mai fi facut pana acum, dar acum am facut-o ca la carte.
Ingrediente:
– un piept de pui, cu os si piele
– morcovi, telina, pastarnac, o ceapa
– un pumn orez cu bob rotund
– 2 galbenusuri
– un pahar smantana
– zeama de la o lamaie
– o foaie de dafin
– 6 boabe piper negru
– sare, dupa gust
Spalam carnea apoi o punem la fiert, in apa rece, impreuna cu boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Spumam de cate ori e nevoie, si fierbem tot la foc domol.
Taiem zarzavaturile, in afara de ceapa, pe care o punem intreaga(curatat) si le punem peste carne, in momentul cand aceasta este fiarta. Fierbem 10-15 minute, adaugam orezul, mai fierbem 10 minute, apoi stingem focul. Scoatem pieptul de pui, il dezosam, taiem carnea bucati, o punem inapoi in ciorba.
Dupa ce ciorba s-a odihnit 10 minute, adaugam liezonul facut din smantana, galbenus si zeama de lamaie si “dregem” ciorba.
Servim cu patrunjel tocat deasupra si ardei iute…. eu am presarat chivas, ca numai din astea aveam acasa.
Varza cu carne
Avem nevoie de pulpa de porc, cam juma’ de kil, o varza murata, 300 ml bulion, cimbru, sare si putin ulei.
Taiem cartea bucatele si o calim in ulei, pana se rumeneste frumos pe toate partile, apoi picuram din cand in cand apa si o lasam sa se faca inabusit, pana e gata. Cand carnea e moale, facuta, adaugam varza taiata, scursa, turnam bulion, presaram cimbru, mai adaugam un polonic de apa si mai lasam 30 de minute, la foc mic. In casa mirosea a sarmale- eu nu mananc niciodata, din cauza carnii tocate, brrr- si nu-mi pare rau ca nu ma ating de sarmale, pentru ca dupa parerea mea, mancarea asta rivalizeaza cu cu succes cu sarmalele.
Desigur, mamaliga, smantana si ardeiul iuteeee sunt un “must” langa varza cu carne.
Budinca de ciocolata raw- multumiri, my dear Ina
Un desert super simplu, din fructe, dar cu gust de ciocolata.
Mixam in blender 2 banane, 2 avocado coapte, o lingura cu varf de cacao si miere dupa gust. Eu am presarat si cateva boabe de rodie deasupra – cel mai enervant fruct din lume… 🙂 da’ bun, si sanatos. In timp ce scriu, ma uit la Raissa, azi mananca pentru prima oara bobite de rodie, si nu se mai poate opri … 🙂
Asta a fost amiaza noastra de azi. Poate va inspira si pe voi … 🙂
Imi face deosebita placere sa te anunt ca la mine pe blog te asteapta un premiu sa il ridici.
Succese in tot ceea ce faci.
Sarbatori fericite
Waaaw, ai facut budincuta! 🙂 Parca o si vad pe Raissa papand rodie:)
Bianca, acusi fug sa ridic premiul :)! Multumesc! Numai bine iti doresc si tie, si Sarbatori fericite! 🙂
Ina, mi-a placut tare budinca, mousse-ul, de cand am gustat la Expo, si tre sa fac si crema aceea de branza, pt ca m-a uimit, ce buna era 🙂 Pusi!: )
Un premiu te asteapta pe blogul meu!
Sarbatori Fericite!
Sarbatori fericite! Un Craciun linistit, sanatate. La multi ani! Cami
Bucuria vine din lucrurile marunte, linistea din suflet, iar caldura din inima. Iti doresc sa le ai pe toate, alaturi de familia ta! Sarbatori fericite!
Am venit sa-ti urez sarbatori fericite si un an nou care sa-ti aduca sanatate, bunastare, dragoste intelegere si ce iti doresti mai mult !
Cu drag, Narnia.
Merry Christmas and Happy New Year! XO
Nina
Craciun fericit! Sanatate, multe impliniri si dragoste!