Oua cu sos de mustar si legume

   Marti tinem postul Sf.Anton, protectorul copiilor si al tinerilor, asa ca fara carne … Am gasit reteta aceasta in Ioana Secretele Bucatariei, mi-a placut combinatia de culori cat si cea a ingredientelor, si m-am apucat de treaba. 
    Piure-ul de cartofi stie toata lumea sa-l faca, cred … eu l-am facut cu smantana lichida in loc de lapte si a iesit foarte fin. Ouale se fierb 6-7 minute.
     Pt sosul de mustar cu legume avem nevoie de :
– 1 dovlecel 
– 1 rosie
– 1 ardei
– 1 ceapa frantuzeasca
– o l-ta supa – chiar au fost tari cu treaba asta :)))))
– 50 ml smantana lichida
– 125 ml apa sau lapte 
– o l-ta miere
– 3 l-te mustar
– 1 LG unt
 
 Ceapa se toaca marunt, dovlecelul se curata de seminte apoi se taie cubulete, la fel si rosia, si ardeiul.
   Se caleste ceapa in unt, apoi se adauga cubuletele de dovlecel, se toarna apa/laptele si smantana lichida, se da un clocot de 1 minut, apoi se adauga mustarul, mierea, sare & piper dupa gust, apoi la final se adauga rosiile si ardeiul, si se stinge focul.
   Se serveste dupa cum se vede in poza alaturata ! šŸ™‚ Pofta!
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

  1. Da' unde's degetutele Raisei?? Evident pentru a confirma calitatea indubitabila a produsului… Si, by the way, ce frunze "e" alea puse deasupra, adica peste ?? Bai-bai si chip in taci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *