Voi ce faceti cu bananele-dalmatieni, cele prea coapte, pline de pete? Eu cel mai adesea le folosesc in smoothie-uri, alaturi de iaurt sau lapte si fructe congelate, acum iarna. Mai mereu patim asa, le luam frumoase din market si le uitam in fructiera, cand le avem aratoase nu le poftim, si cand le poftim, deja sunt prea coapte si nu mai le consumam. Asa ca reteta asta e binevenita. Plus ca e si sanatoasa, fara gluten, fara zahar, fara ulei sau unt. Plus ca se prepara super rapid, in blender. Numa’ buni muffinsi astia de pus pachetel la scoala.
Ingrediente:
- 2 banane mari, foarte coapte
- 2 oua
- un iaurt gras
- 200 g fulgi de ovaz mici
- 1 l-ta praf de copt
- 1 l-ta bicb de sodiu
- 3 LG miere
- putina sare
- jumatate lingurita scortisoara
Toate ingredientele se pun in blender. Eu am pus ouale, bananele rupte bucatele, iaurtul apoi restul, ca sa usurez procesul de mixare. Am mixat un minut, apoi am oprit aparatul si cu o spatula am impins compozitia de pe peretii blenderului. Am mai mixat 1 minut si totul era omogenizat. Puteti arunca si o mana de stafide sau fulgi de ciocolata amara, fara zahar. 🙂
 Am pus in tavita tapetata cu hartie de muffins, si am copt 15 minute, la 180, pana s-au rumenit.
Si copti:
Nu pot participa la un concurs de Mister Muffin. 🙂 Nu-s ei foarte aspectuosi, dar frumusetea lor este cea interioara, se intelege. Ai mei nici nu s-ar fi prins ca sunt cu fulgi de ovaz, he he.
Pupici!!!
Done!!! Usor de pregatit….gustoase si sanatoase clar! Eu nu am avut banane super coapte, dar le-am feliat si le-am lasat sa se bronzeze un pic 😉
Apai oricum blenderul le rezolva.;) Ma bucur ca v-au placut! Pupici!
Am facut si eu pentru bebe strumf. Am mai pus niste fulgi de nuca de cocos. Delicioase muffins! Mai facem! Multumim pentru reteta! 🙂