Smecheria la reteta aceasta este sa detinem o tava de gogosi. Aluatul este unul clasic, de muffins, cu praf de copt ca agent de crestere, dar daca coacem in tavita de gogosi si ornam cu glazura, ciocolata si bombonele, copilasii vor manca “gogosi” coapte in cuptor, ceva mai sanatoase decat cele prajite. In timp ce scriu, copii mei tot fug in bucatarie si iau cate o “gogoasa” de pe masa. Poate le ramane una si pentru maine la scoala, dar nu e sigur. 🙂
Ingrediente (16 bucati) :
- 120 g faina
- un iaurt grecesc (140 g)
- 80 g zahar
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- o l-ta praf de copt
- jumatate l-ta scortisoara
- un sfert l-ta nucsoara
- pt ornat : zahar pudra, ciocolata, bombonele
- o piscatura sare
Ingredientele uscate (faina, sarea, praful de copt, scortisoara, nucsoara) se amesteca intr-un bol. La fel si ingredientele lichide, in alt bol. Apoi turnam ingredientele lichide peste cele uscate, amestecam cu telul pana nu se mai vad urme de faina. Ungem tava cu ulei. A mea e de silicon, cred ca din Auchan am luat-o acum cativa ani.
Se coc 15-2o de minute in cuptorul preincalzit la 190 grade. Am copt 2 ture, dar in a doua tura mi-a ramas aluat doar pentru 4 “gogosi”. Restul spatiilor goale le-am umplut cu apa si asa am copt, nu se lasa goale niciodata, ca e tava din silicon, metal, ceramica.
Le-am scos la racit pe un gratar si le-am ornat cu glazura alba(zahar pudra si apa) si ciocolata topita.
Mai sunt 2 gogosi. 🙂
Va pup!
Super acești gogoși! Poți concura cu cei de la Donuterie:) când vad gogoși ma gândesc la filmele americane cu polițiști 🙂