Va arat 2 idei de preparare a dovleceilor, in caz ca sunteti in pana de idei si va place leguma aceasta. Aveam vreo 5 dovlecei si am cautat pe net ceva retete mai nastrusnice, sa-i valorific dovleceii fara sa-i prepar termic pentru ca erau tineri si fragezi si voiam sa-i consum ca atare.
1. Pachetele marinate cu dovlecei & mozzarella
Foarte simplu : spalam dovleceii, le taiem capetele, si ii feliem cu razatoarea (mandolina), pe lung, felii subtiri, apoi impachetam cu fiecare felie cate o bucata de mozzarella.
Ar fi aratat mai bine daca as fi folosit bocconcini, dar nu am gasit.
Aranjam intr-un borcan curat pachetelel formate iar separat, intr-un bol preparam marinada din sucul unei lamai ulei de masline, pe care le amestecam bine cu un tel si feliute de usturoi. Turnam lichidul in borcan, avand grija sa acopere complet pachetelele. Lasam la marinat 3 zile, la frigider.
Dupa 3 zile, dam atacul si savuram, cu piper proaspat rasnit.
2. Turnulet de dovlecei cu branza
Frecam intr-un castron 300 g branza feta cu 3 linguri de smantana, Feliem dovleceii tot pe lung, dar mai grosi, apoi ungem fiecare felie cu branza, ca sa formam un turnulet. Dressingul e din ulei de masline, zeama de lamaie si marar proaspat. Enjoy! 🙂
buna sunt adela…buna idee, noua ne plac foarte mult dovlecei… am sa incerc si asa…o seara placuta!
super retetele tale cu dovlecei!
mozzarella invelita in dovlecei si apoi marinata… trebuie neaparat incercata, arata bestial 🙂