125 g unt moale
175 g zahar
2 oua
3 banane coapte pasate
1 l-ta praf de copt
1 l-ta bicarbonat de sodiu
2 linguri lapte fierbinte
225 g faina alba
Incalzim cuptorul la 170-180 grade.
Se mixeaza zaharul si untul, pana compozitia e cremoasa. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam bananele pasate cu furculita sau in blender, apoi bicarbonatul de sodiu dizolvat in laptele fierbinte. La final, punem si faina amestecata cu praful de copt, si cernuta. Amestecam totul cu mixerul, la viteza cea mai mica, nu prea mult.
Punem compozitia in hartiute, sau in tava de muffins, unsa si infainata. Mi-au iesit 20 de briose, din care 8 le-am copt in forma de silicon pentru bavareze.
Bagam la cuptor 20-25 de minute, sau pana trec de proba scobitoarei.
Lasam briosele la racit pe gratar…
Si cum copilul din mine avea chef de joaca, am pregatit o banala crema de unt : am frecat o jumatate de pachet de unt cu zahar pudra, dupa gust, si am adaugat putin colorant galben de la Wilton. Am pus crema in pos si “m-am dezlantuit” – vai de capu’ meu, sa nu radeti de mine, da’ capitolul asta e sensibil pt mine, sunt cam pe dinafara…
Prima tura, coapte in hartiute:
Tura 2, coapte in forma de silicon :
Si sectiune :
Merita incercate! š Pofta buna!
Imi plac muuuuuult briosele din formele de silicon. Arata f chic si le-ai ornat super. Lasa ca si eu is pe dinafara la ornat, mi-e imposibil sa ornez ceva perfect… Pup!!!!!
tot respectul pentru fetele care sunt maestre la ornat si la facut flori si tot felul de frumuseti … š te pup
Superr Buneeeeeee! gustoase si pufoase!!mersi mult ptr reteta,fetitei mele ii plac tare mult:)