Ieri a fost ziua ciupercutelor. Am pregatit o ciulama la amiaza, dupa reteta regretatului Radu Anton Roman, si seara am fript cateva pe grill, si le-am mancat cu un mujdei … Bune, bune! 🙂
Ciulama de ciuperci a la Radu Anton Roman
Am fiert deci ciupercile cam 10-15 minute.
le-am taiat felii, asa fierbinti ( nu e neaparat sa faceti si voi asa 🙂
am facut sosul
am adaugat peste ciupercile, si am mai fiert 15 min la foc mic
si la final am dres cu smantana si marar
desigur, am invartit o mamaliga dupa clasica reteta 3 apa 1 malai
Deci, simplu si bun 🙂
Ciuperci la gratar, cu mudjei
Incingem grill-ul, electric sau pe foc, si asezam ciupercutele curatate, spalate si zvantate
le lasam cateva minute, max 5
si am mai aruncat pe grill 4 crenvursti rataciti prin frigider si un ardei galben feliat
mujdeiul e din 6 catei de usturoi, presati, si frecati cu ulei, ca la maioneza, apoi adaugate si 2 linguri de smantana
si asa am incropit o cina rapida 😀