De aceasta friptura am aflat eu acum vreo 2 ani, si asta e a 3-a oara cand o execut, nu abuzez de ea, desi ne place rau de tot. Mi-am amintit de ea cand am gasit intr-un mic magazin de cartier condimente speciale pentru acest fel de mancare. Reteta in sine nu e mare filosofie, dar e atat de buna, mai ales alaturi de muraturi. De fapt, friptura asta fara muraturi, e ca Diplomatul fara frisca :)))
Putine ingrediente:
– aprox 800 g pulpa de porc
– aprox 800 g cartofi rosii
– o ceapa
– ulei
– amestec de condimente ( plicul contine : sare iodata 32%, maghiran, ceapa, usturoi, sare afumata)
Taiem cartofii cubulete si ii lasam in apa rece, cat timp vom pregati carnea. Cu cat stau mai mult in apa, cu atat va iesi mai mult amidon din ei, si astfel in timpul prajirii se va forma mai putin acrilamida. Deci e bine, macar 2 ore sa stea cartofii in apa inainte de a-i praji. Ai mei nu au stat 2 ore, dar au stat mai mult de o ora…
Taiem carnea cubulete, si ceapa marunt.
Incingem ulei intr-o tigaie adanca, calim ceapa pana devine aurie, apoi adaugam carnea, condimentele si 2 polonice de apa/supa si lasam acoperit, la foc potrivit, pana cand carnea devine foarte frageda. Daca mai e nevoie, adaugam apa. La final, cand apa a scazut, mai prajim nitel bucatelele de carne.
Cartofii i-am prajit separat in friteuza, apoi i-am turnat peste carnita din tigaie, i-am lasat sa se imprieteneasca si am servit alaturi de gogonele si conopida murate. Un deliciu … destul de pacatos pt silueta:)
Vin la masa, ne primesti?:P Mor de pofta…
Ok… inchid ochii si spun de ce sunt in vizita!:D Te asteapta un premiu pe al neu blog, cand ai timp il poti ridica! Pupici de la Raisa pt. Rai a ta!;)
Multumesc Florena, esti o dulce 🙂
Hallo,
Micare foarte bunä si minunat presentat. Gogonelele pe lingä sint la Nebunie… Compliment
Salutäri
Multumesc de vizita Jacktel ! 🙂 Salutari si tie 🙂 Ai un blog grozav, ma intreb daca esti "chef" sau nu ?:))
Hallo Silvia,
mä bucur cä iti place Blogul meu ,mie incä imi place Blogul täu.
Acuma Intreabarea cu Cheful pot sä ti-o räspund imediat.
Nu sint nicäieri Chef. la lucru mai um Chef peste mine si Acasä ca orice Bärbat am doi Chefi. Sotia si Fata…
numai bine iti doresc Jacob
am facut si eu reteta asta pana la urma si a avut un mare succes :)pusi. Gabi
Ma bucur Gabi ca v-a placut 🙂 ! Pusi
Buna Silvia,
la Brasov ii spunem specialitate brasoveana si in restaurante se foloseste neaparat boiaua la carne ca sa iasa un sos un pic condimentat.
felicitari oricum pt toate retetele…am si eu un bebe mic si ma inspir de la tine .
Buna ,am vazut reteta recent si avea boia dulce ardei si rosii in plus in rest era la fel,multumiri si am sa fac si eu acesta friptura.Pup