Sa incepem cu sosul de piper, care e nemaipomenit, reteta am gasit-o pe blogul lui Kay.
Avem nevoie de :
– o lingura boabe de piper verde
– o ceapa mica
– 30 g unt
– 3 linguri faina alba
– 400 ml supa ( nu e neaparat sa o folosim pe toata)
– 2 lg smanatana
– sos Worchester
– sare
Zdrobim boabele de piper in mojar, sau daca nu avem, le pun intr-o carpa curata si le batem cu un sucitor sau un ciocan pana arata cam asa Taiem o ceapa mica :
si o calim in unt topit, pana se inmoaie apoi adaugam boabele de piper, mai lasam 1 minut, sa se imprastie aroma in unt Acum trebuie adaugate cele 3 linguri de faina ALBA, moment in care eu m-am enervat, pt ca nu aveam decat faina integrala in casa, care are culoare inchisa, fapt ce a daunat in final aspectului sosului, care a iesit mai inchis. Gustul a fost f bun. Deci se adauga faina, preparatul incepe sa se ingroase, omogenizam si stingem focul.
Am facut o supa de legume din 400 ml apa clocotita in care am dizolvat un cub BIO de legume de la DM: Am turnat aprox 100 ml supa peste compozitia cu boabe de piper, am amestecat si am pus din nou pe foc. Am mai turnat supa, tot cate putin. Chiar daca pare subtire, sosul se va ingroasa. In functie de cat de gros sau subtire ma place, mai puneti sau nu supa, eu am pus-o pe aproape pe toata. Amluat tigaia de pe foc, am adaugat smantana + sos Worchester, si am pus sosul in sosiera: Cotletele le-am sarat si le-am prajit, pe ambele parti, la foc foarte mare, in unt topit:
apoi le-am stins cu o cana de supa si am lasat sa scada de tot, apoi le-am mai prajit putin, pana s-au rumenit.
Am servit cu cartofi piure, si castraveti murati iuti, chiar a fost o masa spicy dar foarte buna. Sosul e toata smecheria 🙂
Fara cu sos Pofta buna ! 🙂