Muffins cu visine si fulgi de ciocolata

Share This:

   Reteta de fata este practic una de baza, la care se pot adauga ingrediente dupa bunul plac. Eu de data asta am pus visine din compot si fulgi de ciocolata, dar fiecare poate sa adauge dupa bunul plac : afine, capsuni, bucatele de portocala si ciocolata alba, bucatele mici de rahat, ananas si fulgi de cocos, stafide, nuci, ce va trece prin cap. Foarte bune pentru pachetelul de scoala! 🙂

  Ingrediente (pentru 18 bucati):

  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • putina sare
  • 200 g zahar brun
  • 2 oua (3 daca sunt mici)
  • 250 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • o cana visine fara samburi
  • 150 g fulgi de ciocolata

    De obicei, la muffins, procedura e cam aceeasi. Ingredientele uscate se amesteca separat(faina, praful de copt, sarea). Ouale se bat cu zaharul 2-3 minute, apoi se adauga laptele si uleiul, se omogenizeaza. 

    Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Ingredientele umede se pun peste cele uscate, se amesteca pana cand nu se mai vad urme de faina, apoi se adauga si visinele si ciocolata, cu blandete, se incorporeaza. 🙂 

    Se pune compozitia in tavi cu hartiute si se coace 10-12 minute. Se lasa la racit pe un gratar. 

    

    

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *