Cheesecake cu lapte condensat

         Helllooooooo blogulet drag! Se pare ca frecventa postarilor mele se reduce la o reteta prezentata la cateva luni, rusine sa imi fie… Desi gatitul face parte aproximativ zilnic din activitatile mele. Adevarul e ca am si fost necajita, n-am gasit nicio scandura pe care sa asez farfuriile cu produsul finit, acum e taaare la moda scandurica printre bloggeri si mi-am zis ca ar trebui sa detin si eu una, dar inca nu mi-a aparut in cale. offf….  šŸ™‚ anyway, nu as fi postat reteta de fata daca nu ar fi existat marea mea dorinta de a face lumii cunostinta (celor care nu stiu, desigur) cu magia care se intampla cand combini 3 ingrediente. Iese un cheesecake atat de fin si de delicios cum rar intalnesti. Zic eu.

Ingrediente:
 pentru blat : 200 g biscuiti, 100 g unt, 2 LG apa
 pentru crema : 3 cutii crema de branza (eu am folosit 3 cutii Philadelphia x 125 g)
                       1 conserva lapte condensat
                       4 LG suc de lamaie, proaspat stors
 Putine ingrediente, si ce minunatie iese šŸ™‚

————————————————————————————————————————-
    Se topeste untul apoi se lasa putin sa se raceasca. Biscuitii se maruntesc in robot, apoi se adauga untul topit si se mixeaza. Acum, in functie de textura compozitiei, se poate adauga sau nu apa, cate o lingura pe rand, pana cand compozitia arata ca nisipul ud. Pana nu demult, si eu faceam blaturile acestea doar cu unt si bisc, eventual putin zahar brun, dar de cand am descoperit smecheria asta cu apa, sunt extrem de multumita de consistenta blatului. Dupa ce sta o vreme la rece, nu e faramiocios, ci usor umed, se taie usor, e minunat. Doar atat, trebuie pusa apa putin cate putin, ca nu se compromita rezultatul final, si sa iasa prea moale, stil pasta. Compozitia se aseaza intr-o forma cu peretii detasabili, se preseaza bine (eu folosesc fundul unui pahar). Eu “urc” cu compozitia si pe marginea formei, mi se pare ca arata mai bine. Se lasa tava la rece pana se face crema.

  Pentru crema : intai mixam crema de branza, pana devine pufoasa. Adaugam apoi laptele condensat, si omogenizam, la viteza mica. Eu folosesc laptele asta, marca Auchan, alt fel nici nu am gasit in oras.

   Dupa ce am mixat crema de branza cu laptele condensat, adaugam zeama de lamaie, mixam in continuare ….siiiiiii….. atunci se intampla magia, adica se incheaga compozitia …. pe masura ce va sta la rece, cheesecake-ul se va intari si mai tare, o sa aiba tinuta, astfel incat nu va fi nicio problema sa taiati felii perfecte. Prima oara cand am facut cheesecake-ul asta, am adaugat si frisca batuta, pentru ca mi-a fost teama ca nu se va intari. A fost bun si asa, cu frisca, e bun si fara, este foarte fin, nu e gretos, iar daca se adauga si un sos de fructe de padure, nebunie totala! šŸ™‚
  Ok, deci dupa ce terminam cu crema, se pune peste blatul de biscuiti, se acopera cu folie si se lasa la rece cateva ore. Apoi se serveste, si ma indoiesc ca va avea viata lunga bunatatea asta. Enjoy!

  Se putea sa nu …. :))))

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

18 comentarii

  1. Foarte faina cheesecake-uta, n-am inercat cu lapte condensat dar cred ca da bine. Cat despre scandurica – da-o-ncolo :)), tocmai pentru ca-i "la moda" šŸ™‚ (parerea mea)

  2. Ce bine arata! yummy!!! O sa-l fac si eu… LAPTE CONDENSAT AUCHAN IN AUCHAN??? Zi-mi si mie, te rog, la ce raion ai gasit. Si eu merg des in Auchan dar n-am vazut niciodata lapte condensat…si am tot cautat de mi-au iesit ochii. De un timp am renuntat sa mai caut…

    Alexandra

  3. La magazinele arabesti se gaseste lapte condensat nestle. Am cumparat 2 cutii special pentru reteta asta. Sambata o incerc si va tin la curent.

  4. Am făcut și eu aceasta reteta Ć®nsă crema nu s-a Ć®ntărit deloc, am folosit lapte condensat de la lidl,și am urmat toți pașii din reteta – din păcate nu s-a putut manca deoarece curgea compoziția ,nici la congelator nu s-a Ć®ntărit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *