Raita

 
  Raita e o salata “lichida”, des intalnita in India & Pakistan, care se obtine din iaurt condimentat, fie cu ghimbir, ardei iute sau alte condimente specifice in care se adauga legume. Sa spunem ca e sora cu tzatziki-ul grecesc, dar as indrazni sa spun ca e chiar mai buna.

  Ingrediente:
– castraveti, rosii, ceapa verde
– iaurt gras 10 % grasime ( eu am folosit 150 + 450 g)
– Garam Masala
– menta proaspata
– chimion

 In primul rand am inceput cu pisarea chimionului in mojar, lucru ce s-a dovedit a fi foarte anevoios. Nici rasnita n-a fost mai breaza. Ceva ceva praf tot am obtinut, suficient pentru o aroma subtila.

  Castravetii i-am curatat de coaja, i-am golit de seminte, apoi i-am tocat. Am tocat si ceapa verde.

   Ma apuca disperarea cand ma gandesc ca nu voi mai putea sa gust nectarul din rosiile de gradina in curand. Exista ceva mai minunat decat rosiile acestea, serios?

  Am pregatit raita separat pentru Raissa, si separat pentru noi, pentru ca ea nu mananca ceapa, pentru ca o “picica”. 🙂
  Am pus iaurtul separat in boluri, 150 + 450 g, apoi am batut iaurtul cu telul, pana a devenit cremos, si am adaugat sare dupa gust.

  Am adaugat in fiecare bol, dupa preferintele fiecaruia, legume + condimente. Pentru Rai, doar rosii, castraveti si menta. Pentru cei mari, de toate :))

 

    Am gasit in Auchan papadums. Sunt niste lipii subtiri, seamana cu chips-urile la consistenta finala,  din faina de linte, pe care le-am prajit in ulei cca. 3 secunde si care s-au umflat instantaneu sub ochii mei. Au mers numa’ bine cu raita.

  

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *