Mere-n zahar caramelizat

     Copilul mare a vrut mere in zahar, cum a papat la Sighisoara la Festivalul Medieval. Mami il adora pe copil, asa ca s-a apucat sa-i faca mere in zahar.  … Asta pentru ca sunt si simplu de facut, ca daca imi cerea macaroons, vai de mine si de mine, trebuia sa trag o fuga pana la Cluj 🙂 ca in oras inca nu se gasesc. Dar in curand se vor gasi :))))

   Asa ca am luat cateva mere micute din acelea de vara, acrisoare, pe care le vand babutele in piata.
 
   Am pus intr-o cratita 400 g zahar, 200 ml apa si 3 LG golden syrup( se poate inlocui cu miere).
   Am fiert siropul pana si-a redus consistenta pana la un caramel. Am trecut merele prin el si le-am lasat la racit pe hartie de copt. Cele de la Sighisoara aveau si colorant rosu dar eu nu am folosit.

   Copilul a fost tare incantat. Si drept sa va zic, si eu la fel. Chiar sunt delicioase. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!