Tarta cu ciocolata

 
     Mai zilele trecute am aniversat 8 ani de cand sunt impreuna cu Cosmin, huh, n-aveam nici 20 de ani cand l-am cunoscut, eram tinerei si pusi pe distractie, si uite acu suntem la casa noastra, si avem si doi copilasi minunati, care ne fac fiecare zi mai frumoasa, si pe noi, cei mai fericiti parinti! šŸ™‚ M-am hotarat sa fac ceva bun dulce, si pana la urma, am facut o tarta ciocolatoasa pentru cel mai ciocolatos om pe care-l cunosc, serios, Cosmin o adorrrrrra.
    So, iata tarta
– aluat : 250 g faina, 125 g unt, 125 g zahar, 1 ou, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat.
   Se framanta un aluat, se face o bila si se lasa la rece 30 de minute. Apoi, intindem aluatul in forma de tarta unsa cu unt,, intepam cu furculita pe toata suprafata si bagam la cuptor, la 180 grade, 20-25 de minute, sau pana se bronzeaza frumos deasupra.

   
   Pentru crema de ciocolata am folosit 380 grame ciocolata, 200 ml frisca lichida si 2 galbenusuri.
  Am incalzit frisca pe foc mic, fara sa aduc la punctul de fierbere, si am adaugat ciocolata facuta bucatele si am amestecat pana s-a topit. Cand s-a mai racit, am adaugat galbenusurile, si le-am incorporat. Mint, Raissa a facut-o. šŸ™‚ Ce m-as face fara puiul meu?
 
Am turnat crema peste tarta, si am copt la 160 de grade, inca 15  minute.
l
Am ornat cu capsuni, migdale si fulgi de cioco alba.
  
      Rai a decretat ca e ziua ei si trebuie sa-i aprindem lumanari si sa-i cantam La multi ani! ceea ce am si facut, normal, cum sa nu-i facem pe plac cand e asa de dulce :)))) 
 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *