Sushi

     Marturisesc ca e prima oara cand fac sushi, si nu pentru ca nu e foarte simplu de facut, ci pentru ca nu am gasit 2 ingrediente in oras – Aveam nevoie doar de nori si de wasabi, dar nu am gasit asa ca mi-a luat frate-mio din Cluj un kit. Mi se pare scump kit-ul, vreo 40 lei, care continea 2 pungute a cate 125 g orez de sushi, rola de bambus, 4 foi nori, 2 pliculete cu wasabi, 2 pliculete sos soia, 1 pliculet otet orez.  Am mai folosit 100 g somon afumat si castraveti proaspeti- ambele taiate betisoare subtirele.
  Am fiert orezul de sushi, l-am amestecat cu otetul de orez si l-am lasat sa se raceasca. Apoi, am asezat rola de bambus, deasupa o foaie de nori, apoi orez, pe care l-am presat su degetele umede pe toata suprafata algei, lasand la capat cam 1,5 cm liber, pentru lipit. Am pus somon, castravete, si am rulat. Am lipit cu putina apa foaia de nori.

Am obtinut 4 rulouri, le-am lasat o ora la rece apoi le-am feliat.

A mancat si sotul, deci au fost bune.
Aici, pictate cu wasabi- criminal de iute!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

2 comentarii

  1. nu sunt inca specialista in sushi,da'eu zic ca ti-au iesit frumos .Am tot ce-mi trebuie atata doar ca nu m-am incumetat,pentu ca am vrut sa-i fac cu peste crud,dar n-am incerdere cat de proaspat este.cat priveste wassabi,orez de sushi,muraturi de ghimbir aici la bucuresti se gasesc la selgros,metro,carrefour sau kaufland.nu se gasesc intotdeauna toate la un loc,da'am observat case gasesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *