Pink and green- supa rece de capsuni si mojito bars

   Apropo de titlul ales, imi vine in minte un banc. Cica Ion Iliescu trebuie sa faca, la ora de engleza, o propozitie folosind cuvintele „green”, „pink” si „yellow”. Si zice : ” I hear the phone ring ‘green-green’, I ‘pink’ up and say ‘yellow,yellow’. :))))) ok, n-are legatura cu postarea, e si sec… totusi nu-l sterg, ca mi-e drag. Bancul, nu altcineva.
  Azi, papilele mele au avut orgasm culinar. Le-am rasfatat cu supa rece de capsuni, o bunatate. Mai am si pe maine o portie, yummi. Imi plac tare supele de fructe, de visine, de mere, dar sotul le detesta, asa ca nu le prea fac. Reteta super simpla, am folosit 500 g capsuni, 200 ml frisca lichida, 50 ml suc de portocale, o l-ta otet balsamic alb, miere cu vanilie( cam 3 LG). Am mixat totul in blender, am strecurat totul prin cea mai fina sita pe care o detin si am lasat supa la rece. OMG!OMG! Toti iubitorii de capsuni ar fi cuceriti de supa asta.
  fie ca e simpla:

sau cu „crutoane” din capsuni:

sau cu putin otet balsamic deasupra :

am ornat cu menta, dar am uitat sa presar si niste menta tocata deasupra… Delicioasa oricum!
Sa-mi fie de bine!

  Apoi am continuat cu mojito bars. NU asta imi era gandul – vroiam sa fac lemon bars, ca tot circula pe blogosfera si imi bantuie noptile, dar n-am avut lamaie bio necerata, asa ca am lasat-o balta – am gasit pe Dimineti Insorite aceste mojito bars – I <3 <3 <3 mojito- si cum am menta destula in curte, am zis ca musai sa o prestez.

  dau copy/paste din motive de lene si somn
Ingrediente blat : (pt tava de 20X20)
140 g faina+ 50 g zahar+ 1/4 lingurita sare + 115g unt nesarat topit + 1/2 lingurita de extract de vanilie.

– o tava de 20x20cm se tapeteaza cu folie de aluminiu (daca tava este cu margini detasabile, folia impedica evadarea cremei)
– faina, sarea, zaharul se amesteca, apoi se adauga extractul de vanilie si untul topit si se amesteca pana se obtine un aluat asemanator celui de tarte, dar ceva mai uleios
– se intinde cu degetele in tava si se coace cca 22 minute sau pana se rumeneste delicat.

Ingrediente crema:

*zeama de la o lima+ 3 linguri de rom alb(ori cateva picaturi de esenta de rom, daca impartiti prajitura cu copiii)+ 2 crengute de menta+ 4 linguri de amidon+ 4 oua + 100g zahar+ 100ml frisca/lapte + cateva picaturi de colorant alimentar verde (optional)

Toate cele de mai sus se amesteca intr-un blender apoi se toarna peste crusta rumenita si se da totul la cuptor pt alte 25-30 de minute, de data asta la o temperatura micsorata la 150 grade).

Print Friendly

Share This:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

3 Comentarii

  1. Ce culori frumoase… vreau si eu, abia astept sa gasesc capsuni bune 🙂

  2. si mie imi plac vara supele de fructe.dar,ca si tine ,eu le mananc .ce iute ai fost cu mojito bars,le-am vazut si eu si m-au cucerit !cred ca au fost tare bune.

  3. @ Mihaela : da Miha, trebe capsuni bune, ca astea din market is fade si au si o gramada de compusi chimici. Eu am ghivece in gradina cu capsuni, chit ca is mai mici, is dulci si bune.

    @ Pansy : chiar am fost rapida, ca sunt o mojito-lover si m-ar fi bantuit daca nu le faceam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Salut!

    Sunt Silvia. Bine ati venit pe site-ul meu! Sper sa fiu o sursa de inspiratie pentru voi, cei care cautati o reteta pentru cei dragi. Nu am niciun talent aparte, nu am pretentii de chef, doar imi place sa gatesc si sa pregatesc bucate bune pentru familia mea. :) So, for the love of food, va mai astept pe aici. Toodles!